2015. október 6., kedd

Padlizsános rozmaringos rakottas (vegán)


Annyira egyszerű, és annyira finom. Még van padlizsán normális áron, szóval most érdemes csinálni. A rakott zöldségételek régebben tocsogtak a sajtban, besamellben, tejfölben, mittudoménmiben. Ebben az a fantasztikus, hogy semmi ilyesmi nincs benne, mégis nagyon-nagyon finom, annyira, hogy rögtön egymás után kétszer is készült nálunk. Azóta zöldségpörköltben utazom, de az már egy másik történet.

Hozzávalók:
4 kicsi padlizsán
2-3 kápia vagy pritamin paprika
kb. 50 dkg  paradicsom
1 kg krumpli
rozmaring
olívaolaj
só, bors

Először is meghámozom a krumplit, cikkekre vágom, és sós vízben félig megfőzöm. Közben a nagy gáztepsit papírral kibélelem. Meghámozom a padlizsánt, hosszában vastagon felszeletelem. Kiolajozom a papírt, kirakom a padlizsánnal, só, bors, olíva. Rozmaring.


Jöhet rá a feldarabolt paprika.


Meg a paradicsom. Megint olíva, só, bors.


Aztán jöhet a tetejére a leszűrt krumpli. Só, bors, olíva, rozmaring.


Aztán betolom a forró sütőbe, és addig sütöm, míg szépen meg nem pirult a krumpli a tetején. Egyszerűen isteni. Alul a krémesre sült padlizsán, rajta a többi sült zöldség, mindent átjár a paprika, a paradicsom és a rozmaring íze, és persze az olívaolaj sem ront rajta. Hihetetlenül finom.

Napi cukinak meg a világ legcukibb kutyája. Tegnap csupa jó hír derült ki. Az oldalán lévő diónyi, kemény csomó csak szépséghiba, de még műteni sem kell, valami külső dolog betokozódott. Üsse kutya, bánja eb. A plusz jó hír: a nehéz diétának köszönhetően fogyott egy teljes kilót!!! Már csak 11:)



1 megjegyzés:

Kisvakond írta...

A rakottas nagyon guszta, imádnám :)

Kóficka jó híreinek meg nagyon-nagyon örülök!