2012. június 12., kedd

Petrezselymes csirkeragu


Nem emlékszem, beírtam-e már, Andi, légy szíves figyelmeztess, ha igen. Nagyon gyors, nagyon egyszerű, nem kell hozzá semmi exra, szóval hirtelen felindulásból is meg lehet csinálni. Fő jellegzetessége, hogy Rebeka kiskorában nagyon szerette.

Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- mustár
- egy fél zöldpaprika
- sok-sok petrezselyem zöldje
- só, bors
- némi zsiradék
- egy kis pohárnyi tejföl
- egy púpos teáskanál liszt

A csirkemellfilét felcsíkozom-kockázom, ahogy sikerül, a libazsíron átsütöm, fedő nélkül, persze, aztán sózom, borsozom, mellédobom a zöldpaprikát (annyira jó ízt ad neki), egy kanálnyi mustárt, ráteszem a fedőt, és puhára párolom. A lisztet kis vízzel elkeverem, ezzel besűrítem (azt hiszem, ma már inkább keményítőt használok ilyen célra, picit selymesebb a végeredmény, és tutira nem fog csomósodni), aztán rádobom a rengeteg összevágott petrezselymet, meg nyakon öntöm a tejföllel, de ekkor már veszem is le a tűzről. Ennyi az egész. De tényleg finom.

Állítólag holnaptól már jön a nyár, hétvégén meg kánikula lesz. Programajánlatom következik:



2 megjegyzés:

Andi írta...

Tetszik a program, részt szeretnék venni! Hol lehet jelentkezni?

Ez még nem volt a blogban - sajnos. Nagyon tetszik meg fogom csinálni. Pont kellett volna valami kajaötlet, amihez kell egy kanálnyi mustár, kb. 30 perce mosogattam el a dobozkát, amiben vittem a melóba mustárt magammal és a maradékot hazahoztam, de nem tudtam vele mit kezdeni... No mindegy, maradt még sok mustár a tubusban! :-)

Bea írta...

Én is regisztrálnék a háton fekvős-hasat süttetős programra. :)

Nagyon köszi ezt a receptet, sokszor én is agyalok, hogy mit csináljak - gyorsan egyszerűt.