2012. április 1., vasárnap

Sonkás-sárgarépás pulykamell

Anyukám mindig tart otthon a mélyhűtőjében pulykamell érméket, vagyis pulykamedált. Jobban szereti, mint az egész pulykamellet, mert könnyebb bánni vele, fel van szeletelve és nem utolsósorban: olcsóbb is.

Ezért anyukám kifejezetten örül, amikor talál olyan receptet, amihez kisebb darab pulykamellre van szükség. Ilyen ez a recept is, ami a Vidék Íze márciusi számában jelent meg. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom. Megkóstoltam! :)


Hozzávalók:
- 12 vékony szelet pulykamell
- 2 nagyobb sárgarépa
- 6 szelet sonka
- mustár
- 2 evőkanál vaj
- só
- bors
- 1 dl húsleves/csirkealaplé


A sárgarépákat megtisztítjuk, megmossuk és nagyjából egyforma hasábokra vágjuk úgy, hogy mindegyik szelet húsba jusson. Enyhén sós vízben négy percig pároljuk.

A húst óvatosan kiveregetjük. Megkenjük mustárral, mindegyikre ráterítünk fél szelet sonkát, erre pedig a répákat fektetjük. Szorosan felcsavarjuk a húst és megtűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel.


Egy serpenyőben vajat forrósítunk és ezen megpirítjuk a húsok minden oldalát. Sóval, borssal fűszerezzük, ráöntjük az alaplevet. Fedő alatt puhára pároljuk a tekercseket, majd a fedőt levéve zsírjára sütjük.
Zöldséges rizzsel, salátával kínálhatjuk.

Ennyi az egész. Én hidegen kóstoltam, és meg merem kockáztatni, hogy úgy még finomabb mint melegen. Szeretjük a Vidék Ízét. :)

6 megjegyzés:

csincsilla írta...

gyönyörű lett! már megint szebb, mint a lapban volt:) gratulálok anyukádéknak!
egyébként hol veszik a pulykamedált? én csak olyan nagy melleket szoktam látni (mármint pulykából:))

Bea írta...

Na igen, néha hátrány a nagy (pulyka)mell. :)
Az újpesti piacon egészen bizosan lehet kapni, mert már vett ott is anyu. De kb. két havonta járnak a nagymamámmal a pestlőrinci piacra - nagyi Kispesten lakik - igazából ott van anyukám kedvenc pulykamedálos hentese.

Mazsola írta...

Fincsi is volt!

Csincsilla, csak pulykából? :))

Megjegyzés: én választottam ki a receptet. :)

Bea írta...

Hát igen, az én tesóm ugyanolyan lelkesen nézi át a Vidék Ízét mint anyukám. :)

Vicuska írta...

Igen, a pestlőrinci piacra járok a 11. ker-ből húst venni (mást is) én is!!! Szép is, finom is, az újság is tetszik, többnyire É)

Bea írta...

Valami lehet azon a pestlőrinci piacon :)