2012. március 6., kedd

Ultimate gyümölcssaláta

Legalábbis nekem. Úgy ilyenkorra már nagyon elegem van a a gyümölcstelenségből. Elunom a narancsot meg a mandarint, egyébként is olyan könnyű vacak szárazat vagy savanyút venni, a kivi nekem magában hótunalmas, az alma ilyenkor már általában ehetetlen (igen, tudom, hogy van jó is, de egyszerűen már nincs kedvem az összes drága almát végigkóstolni, hogy melyik jönne be). Ja, a banán meg sosem volt a kedvencem. Néha a körte még elszórakoztat, de tényleg az az egyetlen.
Szóval ilyenkor jön el a gyümölcssaláták ideje. Határozott és megrögzött elképzeléseim vannak a tartalmáról. Nagyjából mindent fordítva csinálok, mint az Andi. Biztosan nem mehet bele 
- alma
- befőtt és leve (ámbár most épp a tésai cukormentes körtémmel kivételt tettem, de tényleg ő az egyetlen, akit beengedek:))
- a vanílián kívül más fűszer
- citromhéj
- alkohol.

Viszont abszolút kötelező tartozéka
- a vanília
- kevés frissen csavart citromlé (hogy ne sötétedjen meg a banán, mondjuk)
- emiatt aztán pici méz is (tényleg csak egy teáskanálnyi)
- banán
- gondosan kifilézett grépfrút
- kivi.

Meg mehet bele mindenféle fagyasztott gyümölcs, amit épp találok, nálam általában eper, málna, meggy és ribizli lelhető fel a fagyasztóban. A felengedett fagyasztott gyümölcsök leve általában embargós, kivéve az eperét, mert az mehet:) Jöhet narancs és mandarin is, ezt annyira nem filézem ki, mert nagyon nehéz lenne. Jöhet még apróra vágott körte. Meg akár pomelo is, de az ritkán van otthon nálunk, nem is tudom, miért, annyira nem drága. Ha nagyon faksznizni akarok, akkor szórok még rá pirított mandulát is, de most nem akartam. Korlátlan mennyiségben bírom fogyasztani.

Napi cukinak meg téli Zsuzsi, utolsó idei havas képnek, annyira édes a láthatósági mellénye, és pont havas túrákra való, mert egyébként ez a fekete-fehér kivitel teljesen beleolvad a téli tájba, de így aztán mindig szem előtt van:)



2 megjegyzés:

Bea írta...

Hű de jól néz ki. Én is szeretem a gyümölcssalátát, de nekem csak egyetlen kritériumom van vele kapcsolatban: valaki csinálja meg nekem, mert lusta vagyok darabolni. :)
A négylábú nagyon cuki azzal a fényvisszaverős mellénykével. Mint egy kis hómunkás :)

Andi írta...

Hű, ez nagyon jól néz ki! De megenném! :-)

Zsuzsikának meg jól áll a ruci.