2012. március 6., kedd

Gombás-virslis sertésszelet

Sajt alatt sült gombás-virslis sertésszelet a hivatalos neve ennek a finom húsételnek, amit anyuék készítettek el, csak én lerövidítettem. A receptet itt találták és nem is nagyon változtattak rajta, mert úgy volt jó, ahogy volt.

Húsimádóknak kifejezetten ajánlott ez az étel, mert a karajon virsli nem kifejezetten vegetáriánus kombináció.


Hozzávalók - természetesen ezek minimum 5-6 főre értendők:
- 10 szelet sertéskaraj
- 2-3 pár virsli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 1 teáskanál sűrített paradicsom
- reszelt sajt
- só
- bors
- liszt
- olaj

A sertéskarajt nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval és borssal. Lisztbe forgatjuk és forró olajon hirtelen megsütjük. Egy tepsiben egymás mellé rendezzük a szeleteket.

A visszamaradt olajban megsütjük a felkarikázott virsliket, majd a hússzeletekre rendezzük.

A hagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a hagymával együtt pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét és jól összekeverjük.


Amint a gomba megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük, összeforraljuk.
A szósszal beterítjük a virslis hússzeleteket, reszelt sajtot szórunk rá. A tepsit betakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk a hús tetején a sajtot.

5 megjegyzés:

csincsilla írta...

csak reménykedem benne, hogy az a két nagyon nem vega cukiság a fejlécen talán kapott belőle egy-két karikát:)
tényleg csinos nagyon, mondjuk, nekem inkább virsli nélkül jönne be, de sztem úgyis tökéletes kell legyen.

Andi írta...

Ezt megcsináltam és nagyon finom lett! Először ki akartam hagyni a virslit, mert nem nagyon szeretem, de aztán mivel Toma miatt volt itthon, aminek mindjárt lejár a szavatossága, beletettem azt is. Toma még nem kóstolta, csak Vivi meg én, és nekünk nagyon ízlett. Remélem, Toma nem veszi észre, hogy gomba is van benne. :-)

Köszi a recit!

Bea írta...

Már nem emlékszem rá, hogy ebből kapott a két négylábú, de nem kell félteni őket, minden nap főtt ételt vacsoráznak anyuék jóvoltából. :) Náluk mindig marad valami, amit Frakk és Vilma kap meg.

Andi, nagyon örülök, hogy ízlett. Remélem Toma esetében a virsli ellensúlyozni tudta a gombát és ő is evett belőle :)

Andi írta...

Na hát képzeld, az volt, hogy amikor elkészült a kaja, mi Vivivel ketten ebédeltünk belőle, és nagyon ízlett mindkettőnknek (én mondjuk próbáltam kevés virslit szedni magamnak), Vivi meg ájuldozott, hogy milyen finom. Aztán odasúgtam neki, hogy legyen szíves Toma előtt is dicsérni, de a virslit hangsúlyozza ki, és a gombát meg hallgassa el amennyire lehet. Vivi szépen ájuldozott is a virsli különleges finomságáról, és másnap Toma is megkóstolt egy szeletet. Igaz, hogy beteg volt (Toma), és igaz, hogy nem volt jó a gyomra, de azt mondta, hogy nagyon finom a kaja, majd soha többet nem kért belőle. Ezek után én 3 napig ezt ebédeltem a munkahelyen.

Most egy darabig nem csinálom meg... :-)

Bea írta...

Szegény Andi! :):) De legalább ízlett Tomának is, ez nagy lépés.