2012. február 20., hétfő

Virslivel és párolt káposztával töltött burgonyás párnák

Ahogy elnézem, anyukámék végigpróbálták a Vidék Íze januári számából az összes gyorsan elkészíthető ételt. :) Ez a recept is onnan van és azon mosolyogtam magamban, hogy a hozzávalók felsorolása majdnem több karakter mint maga az elkészítés leírása. Tehát ajánlom mindenkinek, aki szereti az egyszerű, de laktató ételeket. Akár főételként egy tányér leves mellé, akár uzsonnára - tökéletes.


Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dl langyos víz
- 10 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál só

A langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt közepesen kemény tésztát dagasztunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk kelni.


Hozzávalók a töltelékhez:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 1 evőkanál libazsír
- 4 pár virsli
- 1 tojásfehérje

A tetejére:
- 1 tojássárgája

A káposztát kissé felaprítjuk, ha nagyon savanyú, vízzel átöblítjük, majd a zsíron megpároljuk. Belekeverjük a felkarikázott virslit, kihűtjük.

A tésztát kinyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, rápakoljuk a tölteléket. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük, kettéhajtjuk és összenyomkodjuk. A tetejét a felvert tojássárgájával megkenjük. Előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.


És hogy legyen egy kis napi cuki is, mert már régen szerepeltek. Egy hete masszázs-nap volt nálunk, sok emberrel. A Vilma és Frakk pedig akkor érzik jól magukat, amikor sokan vannak körülöttük és mindenki velük foglalkozik. Mire a nappaliban összegyűltünk, el is fáradtak rendesen a sok simogatástól és megtalálták a helyüket. Vilma mint egy királykisasszony a meleg radiátor előtt, a dupla párnán merült mély álomba...


... Frakk pedig a szoba közepén a szőnyegen. Kutyaéletük van, na.


8 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Ez a káposztás a síma virslisnél sokkal jobb lehet!
De igazából a vizslák az eseteim...

csincsilla írta...

annyira, de annyira édesek!!!!!!!!!!!!!!! nincs cukibb egy alvó, ráncos vizslapofinál, esetleg csak kettő:) még, még, még szeretnénk!
és tényleg nagyon örülök, hogy anyukádék mindent kipróbálnak, ez a kispárna nekem is nagyon ízlik:) gyönyörű lett az övék!

Bea írta...

Köszönöm Frakk és Vilma nevében :)

Csincsilla, anyuéknak lett kispárnájuk és nagypárnájuk is, különböző méreteket készítettek, mert a vége felé már elfogyott a türelmük és nagyobbra hagyták a téglapokat :) De az ízén ez mit sem változtatott, finom volt.

Mazsola írta...

Finom bizony. Édesek bizony. :)

Kreatív konyha írta...

Tetszenek ezek a párnák, van is itthon káposzta, már fel kellene használnom. A vizslák pedig TÜNDÉRIEK!!! Nekem is vizslám volt 12 évig! Imádom!

Bea írta...

Éljenek a vizslaszeretők (is)! :)

Vicuska írta...

Jó kaja, szép kutya :)

Bea írta...

Köszi Vicuska! :)