2011. október 11., kedd

Energiadús smoothie

 

Az eredetileg gyümölcsből, gyümölcsléből és aprított jégből készült smoothie az állagára vonatkozó selymes (angolul smooth) szóról kapta a nevét. A sűrű krémes ital nagy népszerűségnek örvend mindenhol, s ma már számos változata létezik szerte a világon. - írja új kedvencem, Daniel Green-Catherine Collins A koleszterinszint csökkenthető c. szakácskönyben. Tökéletes azoknak, akik nem érnek rá otthon elfogyasztani a reggelit. Készítse el előző este, és vigye magával munkahelyére, higgye el, fel fogja tölteni, és az egész délelőttre elegendő energiát szolgáltat - folytatják.

Na ezt kipróbáljuk tesómon!

Hozzávalók:

- 2 banán
- 300 ml fölözött tej
- 150 ml friss narancslé
- 250 g alacsony zsírtartalmú joghurt (nekem házi készítésű)
- 200 g friss eper (nekem fagyasztott)
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt fahéj (na ezt kifelejtettem!)
- 4 maracuja (kihagytam, helyette a gumicsokitorta megszárított, összetört darabjaival díszítettem)

Nos, ennek az elkészítése nem igényel nagy munkát: csupán az összes hozzávalót, kivéve a maracuját, behelyezzük egy turmixgépbe, és egyenletesen selymesre turmixoljuk. Amikor végeztünk, rákanalazunk a tetejére némi maracujamagot (vagy valami mást).

Hűtőben legalább egy napig eláll, így előző este elkészítve másnap kéznél lesz. Az ugyancsak hasznos, hogy elkészítéséhez állott gyümölcs is megteszi, így is nagyszerű, és még a drága gyümölcsök elpazarlásától is megóv.

(Egy adag tápértéke: 644 kJ (154 kcal), 1,1 g zsír, 0,6 g telített zsír, 0,09 g nátrium)


Finom! Nagyon hasonlít az epres-banános-rózsavizes lassira, mondhatnám ugyanaz. (A szép tálcát szombaton éjszaka guberáltam egy lomtalanításnál.)

4 megjegyzés:

csincsilla írta...

isteni dolga van a tesódnak!!!! és irtó cukik a képek!

Andi írta...

Megérdemli! :-)

Hát nehéz szülés volt... (a képek).

tata írta...

ez nagyon finom volt! köszi! :)

Bea írta...

Nagyon jól néz ki, nekem is csinálhatna valaki. Természetesen gumicsokitorta-darabokkal, mert az meg olyan mintha oda találták volna ki :)