2011. április 20., szerda

Paradicsomos-gombás csirkemáj

Ezt a bejegyzést Mártinak ajánlom, az én kedves fodrászomnak, aki hétfő óta hivatalosan is FODRÁSZ, ugyanis sikeresen levizsgázott. Azt nem tudom, hogy a csirkemájat szereti-e, viszont azt igen, hogy hozzám hasonlóan imádja a tésztaételeket. És nem mellesleg rendszeresen olvassa blogunkat és már több mindent el is készített az itt szereplő ételek közül.


Ezt a receptet itt találtam, amikor maradék csirkemáj felhasználására kerestem valami olyan ételt, ami könnyen és gyorsan elkészíthető. Igazából Iminek főztem, mert én nem szeretem a csirkemájat. Boczynál még firenzei csirkemáj néven szerepel, de mivel én kicsit változtattam rajta, átkereszteltem.

Hozzávalók (nálam):
- 30 dkg csirkemáj
- 15 dkg gomba
- maradék sült, füstölt csülök
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj



A csirkemájat felcsíkoztam, a maradék (kb. 10-12 deka) füstölt, sült csülköt apró kockára vágtam, a gombát megtisztítottam és felszeleteltem, a hagymát felaprítottam, a fokhagymát áttörtem. Ennyi volt az előkészület. :)

Az olajon megpároltam a hagymát. Belekevertem a csülköt, majd erős tűzön még 1-2 percig együtt sütöttem. Hozzáadtam a fokhagymát és a gombát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszereztem, majd fedő alatt néhány percig pároltam, amíg a gomba levet eresztett. Ekkor beletettem a májat, összekevertem és lefedve addig pároltam, amíg a máj félig megpuhult. Ezután hozzáöntöttem a paradicsompürét is és kb. 5 perc alatt készre főztem az ételt. 

Spagettivel tálaltam. A fenti mennyiségből 2 adag készült.


Imi szerint finom lett, úgyhogy felkerült a "csirkemájas ételeink" listára, ami eddig nagyon szegényes volt. Ugyanis csirkemájat eddig csak rántva és rizottónak készítettem. :) Pedig milyen olcsó és milyen változatos menüket lehetne belőle csinálni. Kár, hogy én nem szeretem. :)

3 megjegyzés:

csincsilla írta...

én viszont imádom a csirkemájat meg a paradicsomot, és ez nagyon ígéretesen hangzik, mehet is a listámra:)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Andi írta...

Sajnos én se szeretem, maximum házi májkrémnek, de ez nagyon finomnak tűnik, főleg mert tésztaétel!