2011. április 6., szerda

Epres-csokis klafuti


Imádom a klafutit. Pár perc alatt össze lehet dobni, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, csak olyasmi, ami azért általában van otthon, és annyira, de annyira finom, nem nagyon szokott ránk száradni. Most a nagy tavaszi fagyasztókievés keretében epres készült. Isteni lett, szokás szerint. Hogy ne unjam magamat, most a szokott kerek piteforma helyett néhány kis formában, meg egy nagyobb szögletesben sütöttem.

Klafutik eddig nálunk:
- mascarponés szilvás
- barackos
- mákos

- almás
- szilvás
- cseresznyés és cseresznyés

Egyelőre ennyi, de lesz még más is!

Hozzávalók most:
- 3 nagy tojás
- csipet só
- 4 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
- 4 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál joghurt
- 3-4 dl sűrű tej
- némi vaj
- kb. fél kiló eper
- szűk fél csésze csokicsepp (fehér csoki még jobb lett volna, de csak ét volt)

Az egész tojásokat habosra kevertem a csipet sóval, cukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáadtam a tejfölt és a joghurtot. Belekevertem a kétféle lisztet, a sütőport meg a csokicseppjeimet. Most még hozzáadtam a tejet, és egyneműsítettem. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
Kikentem öt kis szufléformát vajjal, meg egy kis szögletes sütőtepsit. Igazságosan szétosztottam közöttük a felengedett epret, és rákanalaztam a híg tésztát. Mehettek is a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 perc alatt készültek el. Szépen felemelkedtek, aztán amíg hűltek, kicsit összeomlottak, de ez az ízükön nem rontott:)



Napi cuki, főleg CM-imádóknak. Mint látszik, Zsuzsika is ezen lóg egész nap, remélem, okosodik tőle! (Az én édes kicsi cicámat viszont egyáltalán nem érdekli, sajnos, pedig lenne mit tanulnia.)


7 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom és azok a punnyadó állatkák zabálnivalók :)

Andi írta...

Milyen idilli kép, nagyon tetszik a fotó! Meg a süti. Meg a Ceasar! :-)

Andi írta...

Én voltam. :-/

Bea írta...

Milyen szép lett már megint a blog ezzel az új képpel :)
Haláli ahogy Zsuzsika művelődik, teljesen idilli a csendélet :)

Imi felolvasta nekem a klafuti hozzávalóit, hogy tesztelje, tényleg megtalálható-e a nagy része nálunk is és jelentem, kb. 80%-ban igen! Viszont pont a lényeg, eper sajnos nincs :( Na nem baj, mindjárt itt az eperszezon!

Hajni írta...

Ezt az utolsó képet amin a kutyusod Cesart nézi megoszthatom az ismerőseimmel?Zabálnák,a fél társaság Cesar rajongó,de kutyarajongóval még nem találkoztunk:)

csincsilla írta...

Notte, persze, sőt, büszkék leszünk rá:) tényleg nézi, gondolom, az a sok kutyabeszéd:) én a szemközti kanapéról imádom CM-t:)
Bea, de rendes az Imi:) a klafutiban az a jó, hogy bármivel tökéletes, mint a palacsinta, ha nincs otthon semmilyen gyümölcs, akkor még mindig jöhet a kakaó, csoki, dió, mák, citrom, bármi:)
és a C. nekem is tetszik, pedig eleinte kirázott tőle a hideg:) főleg ilyen szélesen:)

mazsolla írta...

nincs is szükségük szízörre, hisz mindkettő nyugodt, megadó állapotban fekszik! :)