2011. január 25., kedd

Zöldséges árpa, füstölt sajttal, cicákkal


Ha már végképp nincs sem ötletem, sem időm, de persze enni azért szeretnék.

Hozzávalók:
- 15 dkg árpagyöngy
- bő kilónyi vegyes leveszöldség
- némi zsiradék, só, bors
- 5 dkg (füstölt) sajt

Az árpagyöngyöt kétszeres vízben csipet sóval megfőzzük. A zöldségeket meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés libazsíron (vagy bármin) kicsi sóval megpároljuk, borsozzuk. A kétféle főtt dolgunkat összekeverjük. Kivajazott tepsibe simítjuk, ráreszeljük a sajtot, villával kicsit átkeverjük, hogy ne csak a tetején legyen. Sütőben összeforrósítjuk.
Önállóan is, köretként is nagyon finom.

Néhány régi kép. Az öreg fekete cicánk, dagi cicánk (aki ekkor még nem is volt olyan dagi), meg Pötyike, az örökölt cicánk, aki már az örök vadászmezőkön dorombol teljes gázzal.



7 megjegyzés:

Andi írta...

Hogy te milyen jókat tudsz! A cicák meg tündériek az egyforma tálkáikkal!

csincsilla írta...

igen, mindig ez a rend, a három cicának párhuzamosan kell elhelyezkednie a táljuk felett, színsorrendben.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet a cicák nagyon édesek :)

Daisy írta...

Ha a cicák felrúgják a sorrendet, helyre rakod őket?
Árpagyöngy jöhet minden formában. Keresem is hozzá az ötleteket. Köszönöm ezt is !

csincsilla írta...

igen, húzom-vonom a társaságot (most is hárman vannak). szín, kor és méret szerint vannak elrendezve. és fontos a párhuzamosság:)

Daisy írta...

Megjegyzés a képregényben a Garfild rajz mellett: -- nevet --ha,ha,ha

Bea írta...

Jaj de cukik ezek a cicák! Kellett volna még egy olyan kép is, amikor a fekete emeli fel a fejét :)

Ja és imádom az ilyen gyorsan elkészülő, egyszerű és sokféleképpen hasznosítható ételeket.