2010. december 30., csütörtök

Philadelphia-tiramisu


Valamelyik újság decemberi lapszámának utolsó oldalán találtam ezt a receptet. Munkaköri kötelességből rengeteg újság megy át a kezemen nap mint nap, és gyorsan csak lefénymásoltam a hátsó borítót, de azon nem szerepel az újság neve sajnos. Gondolom, sokan találkoztak a recepttel, mert ez tulajdonképpen a Philadelphia krémsajt hirdetése, és pont ezért is figyeltem fel rá. Én ugyanis nem igazán szeretem a mascarpónét, mindig rosszul vagyok tőle, a tiramisut meg igen. Ez pedig egy jó alternatíva a mascarpone helyettesítésére. Ja, és nyerstojás-utálóknak mondom, hogy tojás sincs benne.

Hozzávalók:

- 100 ml frissen főzött kávé
- 5 evőkanál mandulalikőr (kihagytam)
- 400 g Philadelphia krémsajt (natúr)
- 200 g joghurt (én kb. 3 dl tejszínből vert cukrozatlan tejszínhabot használtam)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2-3... stb. evőkanál porcukor
- kb. 20 db babapiskóta
- meghintéshez kakaópor

Kávét főztem, majd kihűtöttem. Amíg hűlt, simára kevertem a krémsajtot a tejszínhabbal, a vaníliás cukorral és a számolatlan evőkanál porcukorral. Öntöttem hozzá egy kis narancsszirupot is a mandulalikőr helyett.

Folpackkal kibéleltem egy 18 x 18 cm-es szögletes formájú műanyag dobozt. Kiraktam az alját babapiskótával, amit aztán meglocsoltam a kávéval. Ráterítettem a krém felét (vagyis több, mint a felét, mert úgy sikerült), és erre megint babapiskótát tettem, amit megint meglocsolgattam a kávéval. A tetejére terítettem a krém másik felét, és betettem a hűtőbe pár órára.

Tálaláskor még a dobozban meghintettem bőven kakaóporral, majd a folpack kilógó szélénél fogva kiemeltem a dobozból és egy szép tálra helyeztem. Négy egyforma kockát vágtam belőle.

A recept azt írja: adagszám 6, elkészítési idő 25 perc, hűtési idő 2 óra. Nagyjából stimmelnek az adatok, és ha előbb olvasom, hogy nem négy-, hanem hatadag sütiről van szó, akkor biztosan nem lettem volna rosszul az adagomtól.


Idén már nem írok többet, ezért mindenkinek ezúton szeretnék boldog új évet kívánni, de előbb még egy jó szilveszteri bulit!

6 megjegyzés:

mazsolla írta...

Teccetős! :)

Andi írta...

najóvanakkójóvan

csincsilla írta...

ez az a helyzet, amikor az ember legmerészebb álmai is megvalósulnak.

Bianka írta...

Most csorog a nyálam :)

Bea írta...

Azt hiszem, itt az ideje, hogy én is megcsináljam életem első tiramisuját. :)

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Mazsola írta...

Igazán étvágygerjesztő!

BUÉK!! :)

Szép a blog új tetejjje! :)