2010. december 15., szerda

Paradicsomleves fuszulykának

Hozzávalók:
- 0,5 l sűrített paradicsom (általában dobozban árulják)
- fakanálnyi zsír helyett neked 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 csipet só
- 2 vagy 3 evőkanál kristálycukor
- 3 dl víz

A 3 evőkanál olajat beleteszed egy lábasba, amibe majd belefér a leves. Hozzászórod a lisztet, elkevered, és halványbarnára pirítod (azaz rántást csinálsz). Ha kételyeid vannak, akkor inkább kevésbé pirítsd meg. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, alaposan keverd el (közben mehet alatta a gázláng). Tedd hozzá a 3 dl vizet és a sót meg a cukrot. Nekem 3 evőkanál kell bele, mert édesszájú vagyok, másnak elég a kettő is. Forrald fel, és forrald még kb. 2-3 percig, és készen is van.
Én nem szoktam bele tésztát tenni, mert nem szeretem, de ha szeretnél, akkor szórj bele egy negyed marékkal, fedd le a forró levest, és néhány perc alatt majd megfő. De tényleg jobb nélküle.
Ez elég sűrű lesz, ha így nem tetszik, akkor tegyél még hozzá 1-2 dl vizet. Négy nem túl nagy adag.

4 megjegyzés:

Andi írta...

És házi paradicsomléből hogy?

Köszi, sosem tudtam jó paradicsomleveset csinálni. Ezek szerint Fuszlyka se.

Bianka írta...

Én mindig teszek bele egy kis zellert is. Nagyon szeretem, így is nagyon finom lehet

Bea írta...

Nagyon imádom a paradicsomlevest, de sajnos ritkán jut eszembe. Köszi, hogy emlékeztettél rá. Nekem betűtésztával az igazi, ahogy az oviban készült. Én is szoktam zellert tenni bele és egy kis fej hagymát egészben, amit a végén kidobok belőle.

csincsilla írta...

fuszulyka most tanul főzni:)
én is szívesen tennék bele zellert meg hagymát, de félek, hogy akkor senki sem enné meg a családból rajtam kívül, szóval visszafogom magam (ebben is) :)