2010. december 26., vasárnap

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

A Karácsony utolsó napján szeretnék én is boldog ünnepeket kívánni mindenkinek! (Előre elnézést kérek a hamis hangokért, egy hét alatt tanította be nekem Toma a számot.) A kaják leírását későbbre halasztom, most csak képekben és címekben (a fotózásért és videózásért millió köszönet Mazsinak, nekem nem volt rá érkezésem... Nélküle ez a bejegyzés nem jött volna létre:-)!):

Előételek: kecskesajtos padlizsánkrém angyalka pirítóson, majorannás kacsamájkrém fenyőfa pirítóson, fetás-petrezselymes padlizsántekercs, gorgonzolás sonkatekercs (spanyol sonkával).


Főételek: fetás spenóttal töltött rántott csirkemell, goudával és parmezánnal töltött rántott csirkemell (örök hála a Nem vagyok mesterszakács blog tulajdonosának nélkülözhetetlen segítségéért!), pecsenyekacsa, csípős cukkíni, végül rántott gombafejek tesómtól.


Saláták: tesóm isteni salátája (neve nincs), uborkasaláta, bulgursaláta, ami szintén tesóm remekműve.


Desszertek: Toblerone-kehely, csokoládés-epres krémsajt pohárban rétegezve eperszemekkel és zabkekszmorzsával, kedvenc mézes krémesünk hagyományosan és csokisan anyutól, és szintén tőle túrós süti barackkal a tetején. Volt még sok-sok mézeskalács és mákos linzer, valamint csokis Pavlova-torta tejszínhabbal és eperrel.

Tejhabos kávé is volt még az étlapon, újfajta tejhabosítási technikával, de az már nem fért bele senkibe.



Végül megállapítom, hogy Poczak volt a legjobban öltözött vendég, és nem szabad őt félreérteni: a morcona, biztonságiőr-külső hatalmas, szelíd lelket takar.

14 megjegyzés:

mazsolla írta...

mégeccer nagyon boldog karácsonyt mindenkinek! nekem az vót!:)

ui.: nagyon nagyon finom volt a 24-i és a 25-i menü, kitettetek magatokért megint. :)

viki írta...

gyönyörűséges ki mopsz! :D boldog karácsonyt!!!!!!! isteni finom volt minden, gratulálok! <3

segebaga írta...

Drága Tesókáim!
Meg vagyok hatódva, ilyen isteni jó klippet, ilyen istenáldotta tehetségekkel!!!! Köszönöm szépen, boldog karácsonyt nektek is!!!!

zokni írta...

Vaúúúú Rokonyok! Györörű az az úr abban a csokornyakkendőben, kár, hogy rokon, különben rávetném magamat, minden budai úrinőségemet félretéve. No és a menüsor az is jól néz ki, már nyáladzom (persze ezt sem illik). Millió nyalintás mindenkinek, a kis nyakkendősnek külön.

orion írta...

Vaúúú Rokonyok! Még szerencse, hogy rokon az a jóképű férfiú, különben átrágnám a torkát, ha bepróbálkozna a nővéremnél. Boldog karácsonyt vakkantok én is nektek. És most megyek reklamálni, hogy én miért nem kaptam ilyen tuti cuccot. Vaúúúú

csincsilla írta...

annyira, de annyira tünci! és milyen jól megy a pofijához a fekete csokornyakkendő, szerintem is nagyon, nagyon csinos! egy sármőr, na.
ezt az ezerféle ételt mennyi idő alatt csináltad???? hihetetlen. egyébként nem fogadtok vendégeket? remélem, mindenből kapok kóstolót, megrendelted már a kamiont.
és mi az az újféle habosítás??? help!

Andi írta...

Köszi, tesóka, már mondták többen is, hogy milyen muzikális vagyok! :-)))))

Zokni, Orion, maradt az ebédből nektek is csontocska, csak nyugalom!

Csincsilla, hát volt amit előző nap meg lehetett csinálni, de Toma nagyon sokat segített a készülődésben, nélküle biztosan nem lettem volna kész időre.

A tejhabosítást Beastie blogján olvastam, de majd ha el tudom sütni valakinek, akkor felteszem én is.

Bea írta...

Úristen Andi, ez a sok minden csak arra a napra készült, amikor nálad volt az ebéd??? Egy hadsereget fogadtál? Én azt hittem, sokat készültem a tegnapi ebédemre, de kiderült, hogy hozzád képest szinte semmit :)

Bea írta...

Jaj és majd' elfelejtettem: nagyon aranyos volt az a kis előadás, az X-faktor szereplőit lazán vertétek volna. :)

Andi írta...

Köszi, Bea, bár írhattál volna egy színvonalasabb előadást is összehasonlításként! :-)))

Tudod, írtam, hogy tesóm is, meg anyu is hozzájárult az ebédhez a keze munkájával, nem beszélve Tomáról, aki rengeteget segített! Szóval nem egyedül enyém az érdem.

Bea írta...

öööö....bocsánat, akkor mondjuk felléphetnétek a milánói Scala-ban. :)

Igen, olvastam, hogy nem egyedül készítetted el ezt a sok mindent, de ha négyfelé osztom el a munkát, akkor is sok. :)

Hedvig írta...

Kedves Mindnyájan! Utólag is nagyon boldog ünnepeket és hálás köszönet a sok-sok jó receptért!

csincsilla írta...

ja, és a százfogásos ebéded meg a csokornyakkendős pocak miatt nem is méltattam az előadásotokat, igen, ez világszenzáció, ti már most megasztárok vagytok, és egyáltalán nem voltatok hamisabbak, mint x. és y. itt és ott. gratulálok, cuki volt nagyon!!!!!

Andi írta...

Hédi, köszönjük szépen!

Csincsilla, köszönjük! :-)