2010. november 11., csütörtök

Tegnapi kenyerem belülről


Tegnap nem vágtam fel, mert még meleg volt, de Csincsilla kérésére megmutatom belülről is.


És emlékeztetőül kívülről még egyszer.





Meg hogy milyen szépen lehet szeletelni.



Elég jól néz ki, nem? :-)

15 megjegyzés:

mazsolla írta...

de büszkék vagyunk! :)

Andi írta...

köszönöm!!!

Mazsolino írta...

Hát ez gyönyörű!! Hammmmmm

Marcsi írta...

nagyon szép :)) s milyen finom lehet:)

starfi írta...

szép lett nagyon a kenyér, belül is! :)

csincsilla írta...

fantasztikus!!! férjhez mehetsz!

Andi írta...

még nem ment el az eszem teljesen...

Andi írta...

Starfi, köszönöm! A kommentedet is!

Hedvig írta...

Gyönyörű!

Andi írta...

Köszi, Hédi! :-)

Bea írta...

Teljesen joggal vagy büszke magadra! Így kell kinéznie egy kenyérnek.

Ági írta...

N. Nagyváthy Szabó János szerint:
"Jó kenyérnek azt tartjuk, a' melly domború, héjja sem igen lágy, se kemény; sárga vagy barna, de nem fekete égett; nints elválva a' bélitől; a' béli szívós, és nem elmorzsákható. Ha a' bélit bényomják: ismét magától felduzzad; inkább apró sűrű, mint igen lyukatsos, jóízű, nem savanyú több Napok múlvais; a tejet feliszsza, mint a Spongyia> ha a' fenekét megütik ököllel; az egész Kenyér egyaránt megrendűl."
A kenyérkéd még ránézésre is megfelel ezeknek a paramétereknek, kedves magyar Házi Gazdaszszony!

Andi írta...

Nem jutok szóhoz az örömtől, Ági! :-))) Hogy Nemes Nagyváthy Szabó János szerint is jól sikerült a kenyerem, ez aztán tényleg nagy dicséret!! Köszönöm!

Klaudia írta...

Szia Andi!
Szeretném elkérni a kenyér receptet, már az egész blogot átnéztem, de nem találtam sehol. Köszi a segítséget.

Andi írta...

Szia Klaudia, ez a kenyér "lángos a sütőből" receptjénél található, mert a tészta egy részéből lángos készült, a másik része lett a kenyér. Itt találod: http://csincsilla.blogspot.com/2010/11/langos-sutobol.html