2010. november 1., hétfő

Bori hagymás krumplija


Csincsilla kérésére külön bejegyzést kapott Bori hagymás krumplija, amit lehet enni köretnek, vagy akár salátának is. Különösen finom rántott hús mellé! Így készül:

Egy adag (mondjuk 1 dl) majonézhez keverünk ízlés szerint mustárt (lehet 1 kávéskanál), pici porcukrot, pár csepp citromlét és késhegynyi őrölt szerecsendiót. Amikor ezeket jól elkevertük jöhet bele két adag (mondjuk 2 dl) joghurt. Ezután belekarikázzuk a héjában főtt krumplit (mondjuk 4 szemet) és fél, uszkve egy fej apróra vágott lilahagymát. A hagymát lehet Csincsilla-módra előkezelni: előbb lesózva állni hagyni, hogy elmenjen az ereje. Ennyi az egész.

Kicsit rövidre sikerült ez a bejegyzés, mert sok a munkám itthon, de cserébe van egy meglepetésem, ez az őőőrülten ijesztő Tökfej, amit Ercsi és Viki faragott ki tegnap.


Pontosabban Viki előrajzolta és Ercsi kifaragta, mert félt, hogy Viki elvágja a kezét. Ettől én is félnék, a balkezesek ne faragjanak tökfejeket, hanem csak taroljanak a kézilabdapályán! Nincs igazam?


Itt van Tökfej barátságosabb megvilágításban, nagyon édes, mert olyan kedves arca van! Biztosan jó hangulatot áraszt a lakásban! Köszi a képeket!

8 megjegyzés:

csincsilla írta...

Köszi! a tök meg isteni:)

viki írta...

igazad van! >:(

mazsolla írta...

én megnéztem vóna a balkezes faragást! :D

mazsolla írta...

ja és gyönyörű az új fejléc :)

viki írta...

én meg a te jobbkezes faragásod! vihhi

mazsolla írta...

szó szerint tudtam h ezt fogod válaszolni!!! :D:D:D (haki)

Bianka írta...

Imádom

Bea írta...

Hogy elmenjen a hagyma ereje??? Na ne már! Akkor felesleges bele a hagyma. :)

Nagyon finom lehet, jó ötletet adtatok a legközelebbi házikenyér-hidegtál partinkhoz.