2010. augusztus 23., hétfő

Paradicsomos csirkecsíkok

Andi helyett most én írok egy tésztás bejegyzést. Remélhetőleg ez elő fogja csalogatni még őt is a nyári pihenésből és újra aktívvá válik itt a blogon is. :)

Anyuék készítették ezt az egyszerű, de nagyon finom tésztaételt. Paprika- és paradicsomszezon van, mi más is lehetne a raguban mint ezek? Igaz, a recept paradicsomlevet ír, de én ki fogom próbálni apróra kockázott friss paradicsommal is.


Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg zöld húsú paprika
- 10 dkg zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 dl sűrített paradicsomlé
- 1 evőkanál felaprított petrezselyem
- 1 mokkáskanál szárított rozmaring (frissel még finomabb lehet)


A húst alaposan megmossuk, megszárítjuk és vékony csíkokra szeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk. A paprikát megmossuk, felcsíkozzuk. A zellert is megtisztítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk

Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst majd rátesszük a hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt összepirítjuk.

Belekeverjük a zellert, a paprikát és felöntjük a paradicsomlével. 2-3 percig forraljuk, beleszórjuk a petrezselymet, rozmaringot és ismét forraljuk néhány percig. Ha szükséges még utánaízesítjük.
Kifőtt tésztával, forrón, reszelt sajttal (vagy anélkül :) ) tálaljuk.


A receptet végigolvasva úgy gondolom, nem sokkal több idő lehet az elkészítése, mint amíg én ezt a bejegyzést elkészítettem. Vagyis szívesen ajánlom azoknak egy hosszú munkanap után gyorsan elkészíthető, laktató meleg vacsorára vágynak.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

csincsilla írta...

jó kis nyári zöldséges, a rozmaring külön jó bele, ezt is ki kéne próbálni...

Andi írta...

Ezt ki fogom próbálni!