2010. június 1., kedd

Citromos tészta


Hal mellé volt köret. Gyors, egyszerű, olcsó és finom.

Hozzávalók:
- 50 dkg száraz tészta
- 1-2 nagyobb citrom leve
- 2-4 gerezd fokhagyma
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- némi vaj és libazsír keveréke

A zsiradékon megforrósítom az átnyomott fokhagymagerezdeket. Leveszem a tűzről a serpenyőt. Belecsavarom a citromlevet, lehetőleg mag nélkül, meg hozzákeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. A kifőtt tésztát pedig majd erre szedem rá.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

HŰŰŰ. Még nem ettem. Nagyon savanyú?

csincsilla írta...

Bianka, egyáltalán nem volt savanyú, sőt, legközelebb legalább dupla ennyi citromot fogok beletenni, mondjuk, én a teámba is egy fél citromot lazán belecsavarok:)

Andi írta...

Ez meg itt hogy tudott elbújni a szemem elől?

Én imádom ezt a tésztát, köret nélkül szoktam enni már kétszer életemben!

Bea írta...

Köret nélkül? Ezt hogy érted Andi? Nem a tészta a köret? :) Vagy egy tésztaimádónak minden más köret, ami nem tészta? :)

Ki fogom próbálni, csak Iminek kellene valahogy beadni, mert szerintem ő nem lenne odáig érte.

Andi írta...

Tök hülye vagyok, úgy értettem a köret nélkült, hogy a tészta maga a főétel, szóval nem eszem hozzá húst.

Iminek egyébként tehetnél rá bolognai szószt a tésztájára, míg a tiedet így tálalod, nem? Persze lehet, hogy csak én vagyok képes ilyen marhaságra, hogy kétfélét főzök, mert nekem muszáj kipróbálnom az újat, Toma meg - finoman szólva - nem ragaszkodik hozzá.