2010. május 3., hétfő

Rakott zsenge tök szerecsendióval


Péntek este sütöttem ezt a finomságot Borinak a pisztráng mellé, és bár tudom, hogy van már hasonló étel a blogon több is (most nem találom), csak cukkínivel, ez a rakott tök mégis érdekes lehet, mert az edámi sajt mellé még finom sós fetát is morzsoltam a tetejére, és ez nagyon ízlett most nekem. Az eredeti receptet a Mindmegettén találtam.


Hozzávalók 2 személyre:

- egy kisebb zsenge tök (kb. 30 dkg, vagy kicsit több)
- 1 kisebb padlizsán (kb. 20 dkg)
- 2 közepes kemény paradicsom
- kb. 5 dkg sós sajt (pl. feta vagy kéksajt)
- reszelt félkemény sajt (edámi)
- reszelt kemény sajt (parmezán)
- olívaolaj a zöldségek elősütéséhez
- só, bors, őrölt rozmaring, őrölt szerecsendió

A tököt és a padlizsánt meghámoztam, 1 centi széles karikákra vágtam, sóztam, borsoztam és egy telflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöttem Átöntöttem egy tűzálló tálba, szépen elrendeztem, tetejére karikáztam a paradicsomot, rámorzsoltam a fetát és beterítettem a reszelt edámi sajttal. A pénteki őrületben a kapkodás miatt efelejtettem a szerecsendiót és a rozmaringot, és mivel nem volt időm, nem reszeltem rá parmezánt se, de így is nagyon finom volt!


180 fokos sütőben sütöttem 15-20 percig, amíg a sajt szépen ráolvadt a zöldségekre. A tányéron már nem tudtam lefényképezni, úgy nekiestünk a pisztrángnak a főzött majonézzel és ezzel a finom körettel. Kicsit sok levet engedet a sütés alatt, ezt nem nagyon értem, hogy miért?

6 megjegyzés:

mazsolla írta...

biztos azért eresztett levet mert zsenge 8)

Andi írta...

jatélleg! :-)

Mi bajod a zsengeségével?

mazsolla írta...

nekem semmi, csak úgy gondolom, hogy mivel zsenge, ezért lédúsabb is. tudományos érvekkel nem tudom alátámasztani...ezért 8)

csincsilla írta...

annyira örülök, hogy tartod a frontot!!!!

Éva írta...

NEMSZERETEMAZSENGEDOLGOKATCSAKAZ ÖREGSZIKKADTLÖTTYEDTVACAKOKAT!!!

Egyébként gratulálok Andi istenien néz ki!! Nagyon bejön!!!

Andi írta...

Ezek szerint én is bejövök neked! Mint zsenge tök!