2010. április 4., vasárnap

Szülinapok és nyuszizás


Elsősorban persze Viki szülinapját tartottuk, de ez idén egybeesett a húsvéti sonkázás napjával. Amikor megérkeztünk a buliba, a lélegzetem is elállt a gyönyörű tálalás láttán, ez gondolom nagyrészt a profi Mazsi műve volt. Később kiderült, nemcsak gyönyörű, hanem tesómnak köszönhetően hihetetlenül finom is volt minden! Háromféle tál látható az asztalon:


Ez egy szép sajttál mindenféle finom sajtokkal, kis tálakban mustár és iszonyúan erős, finom torma díszítéssel.


A második tálon volt az omlósra főtt finom füstölt parasztsonka az elmaradthatatlan keménytojásokkal.


A harmadik tálon voltak a zöldségek: paradicsom, paprika, kaliforniai paprika, újhagyma, lilahagyma, retek, uborka, mind-mind gusztusosan és gyönyörűen felszeletelve, karikázva és a tál közepén egy kicsi tálkában juhtúróból készült isteni körözött ... jaj de nagyon finom volt!


Mivel a rossz beállításnak köszönhetően az ünnepeltről és kicsi Poczakjáról :-) készült képek nagyon rosszul sikerültek, sajnos nem tudom megmutatni őket, de két fantasztikus és gyönyörű ajándékát igen. Ercsi ajándéka egy Poczakról és a kedvenc barátjáról, Kacsuszról készült akvarell volt, amit barátja Ottó festett. A kép Poczit Ottó-stílusban ábrázolja, s ettől tisztára olyan lett, mint egy rajzfilmfőhős.


Mazsi ajándéka pedig egy gyönyörű fényképalbum volt, telis tele Poczak-fényképekkel, és megható vagy szellemes idézetekkel. Igazán gyönyörűre sikerült, sajnálom, hogy nem fotóztam le minden oldalát, amikor körülbelül százszor végiglapoztuk a délután folyamán.



Itt pedig Anna játszik 9. szülinapi ajándékával, a fogdokival. Ezzel a játékkal órákig képes elfoglalni magát.


A játék lényege, hogy egy üres műanyag állkapocsba gyurmából fogakat kell készíteni egy fogkészítő szerkezettel, majd műanyag fúróval megfúrni, szürke gyurmával betömni. Mint látható, Anna nagyon boldog vele!


Éva húsvéti muffinjaival kívánok boldog húsvétot ismét, és mindkét szülinaposnak nagyon boldog szülinapot! (Várom a megfejtéseket: milyen szavakat lehet kirakni ezekből a finom muffinokból?)

10 megjegyzés:

tata írta...

boldog szülinapot mindkét szülinaposnak! (és tudom a megfejtést!)

Andi írta...

Halljuk! Halljuk!

Andi írta...

Én már három szót kiraktam: dolog, bog, szid.

viki írta...

Boldog szülinapot Anna! Andi, köszi, hogy ilyen árnyaltan írtad le, hogy szarul nézek ki! :DDDD Anyuka, nagyon finom vót minden!

Hedvig írta...

Boldog szülinapot!

Gratulálok Évinek, gyönyörű Anna, és tudom, milyen finom muffint tud sütni!

Nagyon boldog húsvétot mindenkinek így kicsit megkésve is!

Bea írta...

Boldog szülinapot mindkét ünnepeltnek! A mopszos kép visz mindent, de Anna játéka sem semmi. :) Fogorvos lesz ez a lyány? :)

Andi írta...

Viki, ha tudnád hányszor írtam át azt a mondatot, hogy az derüljön ki, én vagyok a béna és ne az, hogy te!

viki írta...

Nekem átjött a lényeg! :D

csincsilla írta...

na, menjünk sorjában.
1. boldog szülinapot az összes vénségnek:)
2. gyönyörű az Anna, és biztos a Viki is, csak dugdossátok előlünk:)
3. az Anna játéka egyenesen hátborzongató, húzni is lehet, vagy csak tömni? nem tudom, kitől kapta, de szeretném felelősségre vonni!
4. nagyon tetszenek a pocis ajándékok is, én hogy örülnék egy kófickás-zsuzsikás festménynek meg egy albumnak, fel is írom a kívánságlistámra.
5. az ételekről meg teljesen elvonjátok a figyelmemet.

Andi írta...

Bocsánat, nem volt szándékos a figyelemelterelés!

Igen, lehet fogat is húzni, tudtam, hogy neked ez különösen fog tetszeni. Anna maga választotta az ajándékot és végül anyutól kapta meg.

Igen, Viki és nagyon szép, sajnálom nem sikerültek a képek.