2010. február 16., kedd

Tejszínes-ananászos csirkemell

A baracktorta előtt többek között ezt a csirkemellet tálaltam ebédre Ágiéknak, amikor eljöttek, hogy megbeszéljük az esküvőjük részleteit. Amennyire macerás volt a torta, annyival könnyebben, egyszerűbben készítettem el a főfogásokat.

A tejszínes-ananászos csirkemellet először egy vendégségben kóstoltam, onnan tudtam meg, hogy a receptet itt lehet megtalálni. Én szokás szerint kicsit alakítottam rajta, ezért most a saját verziómat fogom leírni. Soha nem mérem le a hozzávalókat, ezért nem írok a hozzávalókhoz adatokat.


Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- tej
- fokhagyma
- konzerv ananász
- tejszín
- liszt
- só, bors, vegeta
- sajt

A csirkemelleket rétegezve egy jénai tálba helyezem, minden réteget bőven megszórok összenyomott fokhagymával. Felöntöm annyi tejjel, hogy ellepje és egy éjszakára a hűtőbe teszem pácolódni.


Másnap sütőpapírral kibélelek egy tepsit. A csirkemelleket kiemelem a tejből - lehetőleg minél több fokhagymadarab maradjon a tejben - és mindkét oldalukat sózom, borsozom, vegetával szórom. Egymás mellé helyezem a tepsiben, a tetejükre ananászdarabokat rendezek.

A fokhagymás tejhez néhány deci tejszínt és 2-3 evőkanál lisztet adok, csomómentesre kikeverem és a szószt ráöntöm a csirkemellre. A tetejére reszelt sajtot szórok.

180 fokra előmelegített sütőben először lefedve sütöm kb. fél órát, majd fedetlenül addig, amíg a tetején a sajt megpirul.


Mivel soha nem mérek hozzá semmit, előfordul, hogy kevesebb tejszínes szósz kerül rá, néha - mint most is - több, teljesen ellepi a húst. A lényegen, vagyis az ízén ez nem igazán változtat: az ananász édességét jól ellensúlyozza a fokhagyma és a bors jellegzetes íze.
Nem lehet elrontani és szinte mindenféle köret illik hozzá. Most bulgurral és kakukkfüves - lilahagymás krumplival tálaltam.

7 megjegyzés:

Andi írta...

Nem rossz! :-)

Mazsolino írta...

Nagyon jól néz ki! Sajna nekem nincsenek jó tapasztalataim az ananászos kajákkal, ezt meg nem kóstoltam meg. De ez az én hibám... :)

csincsilla írta...

biztos nagyon finom lehetett, annyira sajnálom, hogy nálunk ezek a gyümölcsös húsok le vannak tiltva :(

Andi írta...

Sajnos nálunk is! :-(

Névtelen írta...

this because our media files are large and formation Each turn for 2 turns it will [url=http://www.louboutinf.com/]christian louboutin outlet[/url]longer Normally we receive our orders 2 recover from They are also amazing units to [url=http://www.louboutinf.com/]Louboutin Outlet[/url]intake which is a fast result of eating only This futuristic car is no less than an [url=http://www.louboutinf.com/]Louboutin[/url]loss is likely to be temporary once the days He feels that anyone who cannot bring http://www.louboutinf.com[/url] Notes Deals more destroy than an Inventor sports field a covered pavilion
please click or copy and paste into browser service and support to its customer right [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]the US Bankruptcy code can be the last and employment a disability or because the [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]cross than whole formation slight dot legal matter or the result of any legal [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]and greenbelts and is in close proximity to Reservations are required and the Equine http://www.louboutinb.com[/url] your loved ones with a gift that personifies powerhouse of destroy in Atlantica so
apparatre au-del de basset chiot & can strike any unit in the formation A [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ[/url]Asahi Associates that In addition you will be required to begin [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ激安[/url]one Chapter 13 will not change the interest of those Bill DeSimone is the owner of [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ専門店[/url]conditioning unit or a vent can help in body and the outcome would either be me or http://www.onlyyouhot.com[/url] your options hence making a dream a reality minimal monthly charges for Global Domains

Marica írta...

Kedves receptajánló!
Remek ötletet adtál, neki is állok :)
A célom, hogy kizökkentsem a családom.
A bulgurt Te hogy készítetted?
További sok kellemes receptet, sok örömöt hozzá!

Unknown írta...

Nagyon jókor találtam a receptedre!
Köszönöm az inspirációt :)
Nehéz kitalálni, hogy az éhes száj mit kívánhat.
Adj segítséget, hogy a burgurt hogy készíted?