2010. január 7., csütörtök

Narancsos-túrós szelet


Ez volt az egyik süti, amit a szilveszteri buliba vittem. Megcsináltam már párszor, de persze most sikerült a legkevésbé. Nem lehetett normálisan felvágni, dőlt jobbra-balra, hullott szét. Azt hiszem, a túróval volt a probléma. Túlságosan nagy darabok voltak benne, nem tudtam könnyen kenhetővé kikeverni a krémet.

Először is sütni kell egy piskótát.

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor

A 6 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet összedolgozzuk a kakaóval, sütőporral és ezt is hozzákeverjük a tojáshoz és a cukorhoz. Végül a keményre vert tojásfehérje habot forgatjuk óvatosan a masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük. Néhány percig forró (200 fok) majd mérsékelt tűznél (170 fok) tűpróbáig sütjük, ezután megszabadítjuk a sütőpapírtól és hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a túrós krémet.

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg túró

A lágy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a túrót és krémet keverünk belőle.

A kihűlt piskóta tetejére kenjük.


Végül a narancsos bevonó következik.

Hozzávalók:
- 6 dl 100 %-os narancslé
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor

A narancslevet a pudingporral és a cukorral csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Langyosra hűtés után a túrókrémre simítjuk.


Nagyon finom, hűsítő ízű, gyorsan elkészíthető süti. Egy jól sikerült túrókrémmel gyönyörűen szeletelhető. Lehet nagyobb tepsiben is, laposabbra készíteni, úgy is mutatós.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon szépen néz ki felszeletelve a tálcán! Egy kis házi pudinggal is el tudnám képzelni, de amúgy te nem szereted a túrós édességet, nem?

segebaga írta...

Ha szereti, ha nem, jóóól csinálja!

Bea írta...

Jól emlékszel Andi! :) Ebből is csak keveset szoktam enni és azt a keveset is csak azért, mert a narancslé íze jobban dominál benne, mint a túró. :)

csincsilla írta...

szerintem nagyon jól áll neki, hogy olyan picit rendetlenke, ezt kérném szépen a pogácsák után:)