2009. november 16., hétfő

Sajttal sült brokkoli

Kicsit el vagyok maradva mostanában mindennel. Ahogy közeleg a karácsony a munkahelyen is összegyűlnek a tennivalók, ugyanúgy ahogy otthon is. A gépemen is csak halmozódnak a képek és a receptek az elkészült ételekről, de szerintem csak a "karácsonyi szünetben" fogom utolérni magamat.

Ezt a nagyon egyszerű zöldséges ételt már kb. 2 hete készítette Imi és pont aznap gondoltam, hogy ideje lenne feltenni, amikor Csincsilla jelentkezett a pagoda karfioljával. :)

Imi szerencsére nem egy húst-hússal evő pasi, ezért sokféle zöldség megfordul nálunk otthon. Ezt a brokkolis ételt ő szokta készíteni én maximum a kuktája vagyok ilyenkor. :) Érdekes, ez egy olyan egyszerű és laktató étel, de valahogy mégsem jut eszünkbe más zöldséggel csinálni.

A megmosott, rózsáira bontott brokkolit vegetás vízben majdnem puhulásig főzzük (ez most nem sikerült, teljesen megpuhult), majd lecsöpögtetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük. Reszelt sajttal jó vastagon megszórjuk (ez sem jött össze, kevés volt itthon a sajt) és előmelegített sütőben, 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük.


Önmagában is finom, vega étel, de akár köretként vagy körettel is nagyon jó! Imi most az előző napról maradt krumplipürével ette.

2 megjegyzés:

Andi írta...

Jaj de jól néz ki ezen az utolsó képen! Tényleg egyszerű és gyors, biztosan kipróbálom!

csincsilla írta...

irtó jól néz ki! és nem tűnik bonyolultnak sem:)