2009. november 3., kedd

Kakukkfüves-lilahagymás krumpli

A hétvégi ebédhez csináltam ezt a köretet. Illetve Imi krumplipürét evett, nekem ahhoz nem volt kedvem és eszembe jutott, hogy ezer éve ettem kakukkfüves-lilahagymás krumplit. Régen, amikor még a szüleimmel laktam, gyakran csináltuk, főleg amikor sajttal töltött, baconbe tekert sült virsli volt az ebéd/vacsora. Valahogy ez egy megszokott párosítás volt akkoriban. :)

Az elkészítése nagyon egyszerű, kb. fél óra alatt kész van krumplipucolással együtt.
Tehát: a megpucolt, megmosott krumplikat hasábokra, gerezdekre vágom, egy vastagabb aljú edényben olajat melegítek. Erre rádobom a krumplikat, pár percig nagy lángon pirítom, majd megszórom kakukkfűvel, ráteszem a karikára vágott lilahagymát, összekeverem és fedő alatt közepes lángon puhítom-párolom, közben megkevergetem.
Amint megpuhult, és picit barnásra pirult, megszórom sóval és borssal és már készen is van!

Persze sokkal finomabb lenne friss kakukkfűvel és frissen őrölt borssal, de nekem csak szárított kakukkfüvem és egyszerű, zacskós őrölt borsom volt otthon. :)

6 megjegyzés:

Belly írta...

Imádom a krumplit,finom lehet.

Andi írta...

Juj de jól hangzik!

Nincs borsörlőd? Nagy hiba! :-)

Bea írta...

Bevallom töredelmesen: nincs :)

Mazsolino írta...

Én már látom, hogy lesz. :))

Te, én egyáltalán nem emlékszem sem erre a krumplira, sem hogy ettük. De megkostizhatom máskor, ha csinálsz? :)
Jól menne szerintem a baconba tekert csirkéhez is, nem? Szaftosabbá és ízesebbé válna. Nem?

csincsilla írta...

hű, ez is nagyon jól hangzik, a kakukkfű annyira finommá tesz mindent. micsoda gyerekkor:)

Bea írta...

Nem emlékszeeeel? Pedig annyiszor volt, hogy már a végén meguntuk! Még az is előttem van, hogy apa egy kék, öntöttvas lapos lábasban csinálta mindig. :)
Persze, hogy megkóstolhatod, de szerintem anyáék is szívesen csinálnak bármihez, legalább változatos a köret.

Bizony Csincsilla, nálunk minden nap volt főtt kaja otthon. Ezt mostanában nem sok gyerek mondhatja el magáról.