2009. október 13., kedd

Tete Mama juhtúrós pogácsája


Most egy elég rövid bejegyzés következik, mert rengeteg munka talált meg itthon. Így is nagyon hálás vagyok Micikének, hogy nemcsak a fotókat adta, hanem meg is írta a receptet. Nekem ma nem volt időm még főzni se, pedig nagyon készültem ennek a pogácsának a megsütésére, mivel olyan egyszerűnek tűnik, pont egy hideg, esős, szeles, dolgos, munkában megfáradt hétköznap estére való.


Szombaton megünnepeltük a szülinapomat Micikénél, és két szuper recepttel távoztam tőle, az egyik ezé a finom juhtúrós pogácsáé. A recept Gabi (mami)tól van, az ő keresztmamáját hívták Tete Mamának.


A recept:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg juhtúró
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- Só

A hozzávalókat (kivéve a tojást) összedolgozom, kinyújtom, kiszaggatom (vagy kiszúrom?:-)), a tetejüket megkenem a felvert tojással és 180 fokos sütőben légkeveréssel, a 3. polcon, kb. 15-20 perc alatt megsütöm, és nem szoktam nagyon törődni az előmelegítésse.

Ennyire egyszerű! És nagyon jól csúszik rá a pálinka!

4 megjegyzés:

Marcsi írta...

isteni :))))

Andi írta...

Szerintem is! Remélem, még a héten lesz időm megsütni!

segebaga írta...

Én drukkolok Neked :)

Andi írta...

Köszi tesó! Már látom, hogy nem lesz :-(