2009. október 27., kedd

Fűszeres spenót panír sajttal


Ez megint egy próbálkozás, ami nem a legsikeresebbek közé tartozik. Mazsi azzal vigasztalt, hogy nem baj, az a lényeg, hogy kipróbáltam. És igaza van, úgyse nyugodtam volna addig, amíg nem kóstolom meg.

Még mindig Jamie vacsorái: Spenót curryvel (170. oldal), azzal a különbséggel, hogy se friss, se szárított currylevelem nem volt, de vegetáriánus szakácskönyvem indiai receptje ugyanehhez a kajához nem is ír curryt (viszont gyömbért igen). Egyébként nagyon hasonló a két recept, csak az indiai egy kis tejszínnel zárja a főzést, amit végül én is alkalmaztam Jamie receptjének elkészítésekor.


Egy teflonserpenyőben megpirítottam a paneerkockákat (panír, a házi sajt készítése itt is) ezzel már az egész rosszul kezdődött, mert kicsit túl pirosra sütöttem. Nagyon finom volt így is, de máshol sokkal szebb képeket láttam a sült panírkockákról. Na mindegy, folytattam rendületlenül. Kiszedtem a serpenyőből a megpirult panírkockákat, és ugyanabban a serpenyőben felolvasztottam diónyi vajat, lassan megpirítottam rajta 1/4 kávéskanálnyi őrölt koriandert meg 1/4 kávéskanálnyi garam masalát. Ezután hozzátettem 1 gerezd szétnyomott fokhagymát, 1/2 kávéskanálnyi mustármagot, csiliport, csipetnyi római köményt (őrölt kellett volna). Ezekre rádobtam a mélyhűtőből előbányászott spenótleveleket meg egy kicsike adag régebben lefagyasztott dinsztelt spenótot (ez hiba volt, mert keserűségével mindent elrontott). Addig főztem, amíg minden nedvesség eltűnt róla, löttyintettem rá egy korty tejszínt, sóztam, megszórtam még egy kis garam masalával és beleforgattam a panírkockákat.


Ettem belőle pár falatot, majd becsomagoltam az egészet Mazsinak. Neki hasonló volt a véleménye, bár ő adna még egy esélyt ennek a kajának, mert - azt mondja - érti a koncepciót (irigykedem). Mindenesetre amellett, hogy kipróbáltam még arra is jó volt, hogy feltehettem ide a blogba és ámulhattok, mennyire sokféle fűszerem van itthon! :-)

13 megjegyzés:

segebaga írta...

Ölég furcsának hat ez az egyveleg, de kép alapján nagyon guszta!

Bea írta...

Én is a fűszerek felsorolásánál akadtam fenn: mennyi féle fűszert használsz, Andi! :) Nekem ezek közül talán egy féle van itthon... Hiába, aki Jamie-vel dolgozik, az legyen felkészült.

A kaja egyébként...nem is tudom. Jól néz ki, de... Szerintem te ki fogsz találni valamit, amivel továbbfejlesztheted, tökéletesítheted.

csincsilla írta...

és mért is volt rossz? a keserű spenóttól? mert nagyon finomnak tűnik úgy olvasásra...

Andi írta...

A keserű spenót nagyon elrontotta. Ha az nem lett volna, akkor nem lett volna vele gondom, kivéve, hogy nincs benne hús... nem lehet rá inni úgy igazán. Meg ilyenek.

csincsilla írta...

valami száraz, könnyű fehérborral is próbáltad?

Andi írta...

Hát nem, hanem lenyomtam az ízét egy kis gyümölcsrizzsel. Utána már bírtam vörösborozni, de éjfélkor, amikor megjött Toma, bele kellett ennem a vacsorájába (gyros sült krumplival) mindenképpen. Aztán már jól tudtam aludni. :-)

Andi írta...

Tejszínhabos gyümölcsrizzsel.

Bea írta...

Imi azt üzeni, hogy nagyon jól néz ki! :)

Andi írta...

Imi egy cuki Bográcshős! :-)

mazsolla írta...

Csak a keserűséggel volt baj, legközelebb tökéletes lesz :)

Andi írta...

Köszi! Rendes vagy!

Imi(bográcshős) írta...

cuki????? :) - piri,piri

Andi írta...

Nagyon is cuki! :-)