2009. október 14., szerda

Csirkemell szalonnacsíkban

Andi után én is egy rövid recepttel jelentkezem. Ezen kívül az a közös még benne, hogy én is kaptam a képeket is és a receptet is, nem én főztem. :) Köszönet érte tesómnak és barátjának, Zolinak!

Hozzávalók:
- filézett csirkemell
- szeletelt bacon
- vöröshagyma
- paradicsom
- só
- majoránna
- bors
- olaj

Elkészítése: először is fogjunk be a munkára egy másik munkában megfáradt, nem túl lelkes férfiembert:

Aztán:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe olajat öntünk, belekarikázzuk a hagymát. A húsokat baconnel egyesével betekerjük, a tepsiben szorosan egymás mellé tesszük. Tetejére helyezzük a karikára vágott paradicsomot, majd megszórjuk majoránnával, megsütjük.

Ahhoz képest, hogy milyen hiper-szuper gyorsan elkészülő, egyszerű étel, nagyon finomnak tűnik. A paradicsom-bors ízkeveréket különösen szeretem. Bővebben nem tudok nyilatkozni róla, mert sajnos nem kaptam belőle kóstolót. :)

5 megjegyzés:

Andi írta...

Hát ez istenien néz ki, felvettem a listámra!
(A pasi tényleg nem túl lelkes...)

Belly írta...

Nagyon finomnak néz ki!{és ez a pasitényleg fáradt.}

Mazsolino írta...

A kaja nagyon fincsi!

Bea, bocsika, ma ettük meg a második adagot, de máskor megkóstoltatjuk!!!!

Zoli nem fáradt, és azért nem lelkes, mert lefényképeztem. :)

csincsilla írta...

igen, szerintem is az, a készítési módja pedig külön remek! nekem a Teca mondott egy hasonló receptet, még száz éve, annyival több, hogy a csirkemellcsíkocskákba még kis sajtrudakat is kell csomagolni (viszont nem volt rajta/alatta hagyma és paradicsom). legközelebb mixelem a két receptet, gyors, elronthatatlan és nagyon finom, tuti.

Bea írta...

Megkóstoltam! Nagyon finom, főleg a sült paradicsom a tetején!
Sajttal töltve sem lenne rossz. :)