2009. július 4., szombat

Szülinap a Sir Brian-ben


Szülinapokat ünnepeltünk a héten. Apu szerdán 60 éves lett, anyu pedig pénteken 55. Mivel elég "kerek" évfordulók, ezért úgy gondoltuk, meglepjük őket egy vacsorával.

A Sir Brian étteremre esett a választásunk, vagyis főleg az enyém, mert az én javaslatomra mentünk oda. Először az érettségi bankettemen jártam ott és már akkor meggyőző volt a hely. :) Hatalmas adagok, jó fej, apródruhás pincérek, középkori hangulat, tűznyelő, hastáncosnő, erőember. Azóta párszor megfordultam ott és még soha nem csalódtam. Egy kis érdekesség: az étterem honlapján a galériában található képeken több helyen is láthattok Imit és engem. Még egy régi vacsorán készültek a képek. Persze mi nem tudtunk róla, arról meg pláne nem, hogy felraknak a honlapra. Egy barátunk hívta fel rá a figyelmünket. Mivel sem tesómék sem anyuék nem ismerték a Sir Brian-t, nem volt ellenvetés, hogy oda menjünk. Persze a szüleim nem tudták, hol fognak vacsorázni ma. :)


Apu nem bír magával.

Előre eldöntöttük, hogy 3 db kétszemélyes tálat eszünk, amit végül egy hatszemélyes fatálon hoztak ki. A képen láthatjátok, hogy nem sajnálták az adagot. És hogy miket is tartalmazott? Megpróbálom felsorolni: sült libacomb, bélszín nyárs, szűzérmék franciásan, csirkenyárs, sült csülök, őzgerinc roston, fokhagymás pulykacomb, sertésoldalas paradicsomosan. Na és persze rengeteg köretet: párolt lila és fehérkáposzta, házi lángos, burgonyafánk, hagymás sült krumpli, héjában sült krumpli. Háromféle szószt hoztak hozzá: borsos-mustárosat, fokhagymásat és mézes-paradicsomosat. A fatányér végeiben két-két oldalon házi vegyes savanyúságok, friss saláta, gyümölcsök és sült zöldségek voltak.

Nagyon igyekeztünk elpusztítani mindent, de persze nem sikerült. A maradékot, ami főleg köret és csont Vilma és Frakk kapja, úgyhogy ők is ünnepelnek ma. :)

A tál egy másik nézetből.

Desszertként pedig a Vanilin cukrászdából rendelt Charlotte tortát ettük. Fejenként egy-egy szeletet, mert már mindenki majdnem lefordult a székről, annyira tele voltunk. Vagyis vagyunk, mert én éppen itt haldoklom a gép előtt. :)

Vigyori Mazsolino

Anyuékat sikerült meglepni és aput szemmel láthatólag meg is hatni, úgyhogy ez egy jól sikerült este volt. Azt az egyet sajnálom, hogy mivel nem volt ma estére túl sok foglalása az étteremnek, nem rendeltek hastáncost, tűznyelőt, erőembert, így abból az élményből kimaradtunk.

Ha esetleg tesókám csinált képeket az ételekről és átküldi, felrakom azokat is. Hallod, Mazsi (én Mazsim)? - köszi, megérkeztek.

Andi, itt szeretnék szólni, hogy jövő héten megint nem leszek, mert Balcsira megyek. :) Szorítsatok nekem a jó időért. Köszi előre is! :) Amint hazaérek, kibontom a tesómmal közösen, ma készített meggylekvárt a dunsztból és ha jól sikerült meg is mutatom nektek.

6 megjegyzés:

Mazsolino írta...

Ezt nevezném gyorsaságnak! Még ki se pihentem a vacsi fáradalmait, már itt olvasom, mi is volt ma... :)
Értem a célzást Tesókám, mindjárt nekiállok feltenni a képeket, és átküldöm.
A jó időért én is szorítok, azt kívánom, hogy Balatonon, Hajdúszoboszlón legyen szép idő vasárnapig, aztán menjen át Sárvárra. Addig elviselem a hűvösen Pesten. :)

Mazsolino írta...

hűvöset...

Andi írta...

Hű milyen jó kis étterem lehet! Gratulálok a szülinaposoknak!
Nagyon jól néz ki ez a fatál, a savanyúságok, a gyümölcsök, minden-minden, biztosan ki fogom egyszer próbálni!

Drukkolok, hogy jó időd legyen, de ki engedett téged el? :-)

Bea írta...

Úgy gondoltam, hogy ha utólag szólok, hogy nem leszek jövő héten, már nem lehet ellenvetés. :)

segebaga+zokni írta...

Nagyon sok boldog szülinapot az ősöknek!! Nagyon rendes kis csemeték vagytok, szüleitek megérdemelnek benneteket és ti is őket. Jó kis család :):)

csincsilla írta...

boldog szülinapot! irtó ügyesen csinálták a szüleid, egyrészt ezek szerint szinte egy nap születtek, szóval lehet egyszerre ünnepelni, másrészt ez az öt év különbség garantálja, hogy minden nagy banzájt is egyben lehet csinálni. zseniális!