2009. július 8., szerda

Rántott hús krumplival

Hozzávalók a fűszeres combokhoz:
- 1 kg csirkecomb
- só, bors
- 1 mokkáskanál cayeni bors
- 1 teáskanál curry
- 4 evőkanál ketchup (bocs)
- 1 evőkkanál finom ecet
- 4 cikk fokhagyma összenyomva
- 4 evőkanál olaj

A csirkecombokat három darabra vágtam, alsócombra, és a felsőcombokat még kétfelé (ezt a darabolást a pedikűrösöm mesélte, és nagyon megtetszett, a felsőcombok olyan irdatlan nagyok tudnak lenni). Az alsócombokat még jól be is vagdostam, hogy jobban átjárják a fűszerek. A fűszereket összekevertem egy nagy fedeles dobozban az olajjal és az ecettel, beleforgattam a combokat, és mehetett is egy napra a hűtőbe.
Másnap majdnem a szokásos módon paníroztam, kukoricalisztet használtam, a tojás a szokásos, és házi zsemlemorzsát elkevertem sok fehér szezámmaggal. Forró olajban viszonyag lassan kisütöttem (nem kellett nagyon izgulni, hogy átsüljön, mert a háromfelé való darabolás miatt nem voltak túl nagyok).

A krumplit meg a nagynénémtől tanultam, megmosott újkrumplit héjastul (!!) meg kell főzni, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk a héját. Aztán megvárom, amíg teljesen hidegre kihűl, mert akkor lehet szépen felszeletelni, egyébként csak törik-mázgul (ezt meg a sógornőmtől tanultam:)). Felszeleteltem, és kicsi olajban egy vasserpenyőben szép pirosra sütöttem (elég sok idő, kb. negyedóra).

Sok friss salátával nagyon finom vacsora volt.

Ja, és a végeredmény: 7 darab, elég vegyes színek:) A képen a boldog anya és hét legkisebb gyermeke:)

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hú de isteni lehetett! A felső combot én simán kicsontozom, kiveregetem kissé, nagyon klassz rántva!

Azok a kis vakarcsok meg tüneményesek :-))

Éva írta...

Úristen a pedikűröstől,,, ez horrorisztikusan hangzik!! Ő adta a szerszámot is hozzá??? (De fini lehetett, egyébként!!)

segebaga írta...

Zabálnivaló mind 7+1+a combok :)

Andi írta...

De kicsit idősebb korban sokkal cukibbak!