2009. július 21., kedd

Gyümölcsös grízes süti

Térdig járunk a barackban és a dinnyében, alig sütök, annyi és annyiféle finom gyümölcs van. De tegnap zsemlesütő nap volt, és ha már úgyis konyhaszolgálat, meg úgyis forró a sütő, akkor gyorsan összedobtam ezt a sütit, pont jól jött a rakott tök után. Tulajdonképpen a joghurtos kevert tészta grízesített változata, irtó finom lett.

Hozzávalók 1.:
- 1 egész tojás
- 1 kis pohár joghurt (150 grammos)
- fél pohár étolaj
- csipet só
- fél pohár cukor
- fél citrom leve
- 2 nagy barack meghámozva, felkockázva
- egy marék kimagozott meggy
- egy marék szeletelt mandula
- 1 pohár búzadara

Ezeket a leírás sorrendjében egy nagy tálban összekevertem. A joghurt kis pohárkáját elmostam, eltöröltem, és azzal mértem a belevalókat, kifejezetten szűken. Hagytam állni egy fél órát, hogy kicsit megduzzadjon a dara.

Hozzávalók 2.
- 1 pohár rétesliszt
- fél zacskó sütőpor

Ezeket is hozzákevertem, kivajaztam egy tortaforma alját, liszttel vékonyan megszórtam, és beleöntöttem a tésztát. Mehetett is a jó forró, olyan 220 fokos sütőbe. Addig sütöttem, amíg szép piros nem lett a teteje.

Hozzávalók 3.
- szűk dl víz
- 2 kanál cukor (méz)
- fél citrom leve

Miközben sült a tészta, ezekből szirupot főztem. Amikor kivettem a forró sütit, akkor ezzel jó alaposan meglocsolgattam.


És bocsi az igazolatlan hiányzásért:) Nyaraltunk.



Volt sok sport, futás meg gyorsúszás. De minden azért nem jött össze:)


12 megjegyzés:

Bea írta...

Jaj de jó, hogy megérkeztél te is! Már megrettentem a feladattól, hogy egyedül kell tartanom a frontot. :)

Nagyon jó ez a süti. Még soha nem csináltam a kefires változatát sem, mert az annyira nem volt meggyőző számomra, de ez kifejezetten tetszik. :)

Andi írta...

Nekem is nagyon tetszik, meg is fogom csinálni! A lisztet meg a sütőport muszáj később hozzákeverni?

Baromi gyönyörű helyen voltatok és nagyon irigykedem a sok sportért!

A két úszóbajnok remélem, szerzett kacsát nektek!

segebaga írta...

Azé egy kicsit haragszom, hogy csak úgy szó nélkül eltűnt, de megbocsátok a gyönyörűséges képekért. A gyorsúszást mellik szőrmegyerek nyerte? És a kacsa sikerült? (remélem nem, me sajnálnám szegény kis Tást )

segebaga írta...

Drága Bea! Nagyon ügyes vagy, hogy tartod(tad) a frontot :), továbbra is számítunk Rád!!!!

csincsilla írta...

Bea, nagyon ügyesen tartottátok a frontot! Csak így tovább:)
Azt hiszem, a sütőpor nem szeret ácsorogni a sütés előtt, szóval ha hozzákeverted, akkor már be is kell tenni az előmelegített sütőbe. Szóval azt tényleg a végén kéne, a lisztnek, azt hiszem, mindegy.
És a két maflincsek soha nem ér utol senkit, sem a szárazföldön, sem a vízben, szóval nem kell a kacsák egészsége miatt aggódni. Inkább a kutyukért kéne, mert szerintem a gonosz kacsák néha direkt megpróbálják őket vízbe fullasztani. Az úszóversenyt pedig én nyertem, és punktum, mindig csak a második helyért lehet küzdeni.

Mazsolino írta...

Én lehet, hogy nem fogom kipróbálni ezt a tök jó ízűnek tűnő sütit, megvárom, míg valaki elkészíti nekem! :))) ;-)

Andi írta...

Én meg nagyon szeretném tudni, hogy a sütis tepsi melletti üvegben milyen szörp van? Nagyon szép az üveg! :-)

csincsilla írta...

maláta- (vagy komló-?) szörp van benne:) és a tényleg nagyon szép kupa, tegnap kapta a tamás, és direkte úgy lett fényképezve, hogy benne legyen, csak én levágtam a felét.

Andi írta...

Kár volt levágnod, így is lebuktatok! :-)

Bea írta...

Köszönöm szépen, ilyen lelkes közönség miatt megéri tartani a frontot, de szerencsére most már itt van Csincsilla is, aki szabi után rögtön egy gyönyörű sütivel lepett meg minket.

Tesókám, megpróbálom kitalálni, ki lesz az a valaki! :)

Éva írta...

Nagyon tetszik a süti!! És jól látom, hogy Fonyód körül nyaraltatok? Mi is ott voltunk!! kár, hogy nem találkoztunk!! Zsófi is készített egy hasonló sütit: grízes rétest az is isteni volt!!! (Jugó rétes)

csincsilla írta...

szigligeten voltunk. és várjuk annak a grízesnek a receptjét!