2009. július 12., vasárnap

Barackos hús

Mivel anyuék egy hétig Hajdúszoboszlón nyaralnak (vagyis nyaraltak, mert ma jönnek haza), Mazsolino bebizonyíthatta, hogy ő is tud főzni. Saját bevallása szerint csak alapdolgokat tud elkészíteni, de szerintem ez nem olyan nagy baj, senki nem születik séfnek, gyakorolni kell.

A barackos hús szintén családunk egyik kedvenc, gyorsan elkészíthető étele. A variációk száma végtelen: lehet barackkal, körtével, almával díszíteni, az eredeti recept pedig meggyet ír a tetejére. Lehet laposra, kis kockára, nagyobb darabra vágni a gyümölcsöt. Mindenhogyan finom és pillanatok alatt tálalható.

Tesóm nem találta meg az eredeti receptet, így csak emlékezetből írta, hogyan készítette el.

A húst (sertéscomb vagy karaj, de biztos jó pl. pulykamellből is) vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy magasabb oldalú serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeleteket egyenként gyorsan megpirítjuk. Ezután visszatesszük az összes húst a serpenyőbe, öntünk alá vizet és kicsit összerottyantjuk, a szaftot, egyúttal pároljuk a húst.

A hússzeleteket egymás mellé tepsibe helyezzük, aláöntjük a visszamaradt szaftot, tetejükre sok gyümölcsöt teszünk (jelenleg nektarin volt az áldozat), majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. negyed óráig sütjük, vagyis addig amíg a sajt elkezd pirulni és a gyümölcs is enged egy picit a levéből, így lesz édeskés-sós ízű a hús. Krumplipürével tálalhatjuk.

Ezzel a bejegyzéssel kívánok jó időt és jó pihenést Sárváron az elkövetkezendő egy hétre Mazsolinónak és Zolinak. :)

10 megjegyzés:

segebaga írta...

Hűűűűűűű, de guszta! Ügyes vagy Mazsollino!!!

zokni írta...

Ha rajtam múlna egy darabot sem hagynék senkinek. Fogyókúrára fogtak ezek itthon, azt mondják kigömbölyödtem. Hát kinek van kedve ebben a melegben mászkálni! Vagy mikor dörög, még az orromat sem dugom ki, kaja meg van (most persze nincs) csak fényképeket nézegethetek. Attól meg csorog a nyálam :(

Andi írta...

Fú ez marha jól néz ki, biztosan ki fogom próbálni, bár Tomának biztosan mást kell csinálni mellé. Nagyon ügyes vagy Mazsolino, mert gyönyörűek a képek is!

Bea írta...

Hát igen, az én tesóm... :)

Andi, Tomának a krumplipürével van problémája?

Andi írta...

Azzal speciel nincs, ezért én azt már nagyon unom! :-) A gyümölcs+hsús párosítással vannak gondok.

tata írta...

majd beleöregszik toma is a gyümölcs+hús párosításba! a fijúk szeretik az ilyen kajákat!

Mazsolino írta...

Köszönöm az elismerést! :)) Azért szeretem ezt csinálni, mert tök könnyű, és nem felejtem el a receptet. :) Nagyon elrontani sem lehet. Szerencsére Zolimnak és a kolléganőimnek is ízlett, mind elfogyott. :)
Pici pontosítás: az eredeti recept nem meggyet ír a husira, hanem a husin lévő barackra írja a szem meggyet. Valami diétás cuccokat ír az eredeti recept, amihez nem sok közöm van. :P Úgyhogy mi így szoktuk csinálni, ahogy kb. Bea leírta.
Zoli nagyon szereti a gyümi-husit, férfi létére, de pl. apukájának sem jött be. Ja és apum is szereti. :)
Tesókám! Kinéztem egy-két újfajta kaját! ;-)

Mazsolino írta...

Ja, és köszi Tesóm, hogy feltetted a gyártmányomat!
Boldog hetediket!! :))

csincsilla írta...

hihetetlen étvágygerjesztőek! ezt is kérném felvenni a listámra!

Mazsolino írta...

Milyen listára? 8-I