2009. június 10., szerda

Ma új gasztroblog született!

Rendhagyó bejegyzés következik, ami arról tudósít, hogy ma megszületett a legújabb gasztroblog, a Bohóckonyha. Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe, mert nagyon jó receptek vannak rajta. Szerkesztője Dani, 26 éves egyetemista, s a különleges receptek mellett éppen az teszi ezt a blogot különlegessé, hogy egy fiatal srác főz és fotóz ilyen profi módon! Sok receptje egészen biztos, hogy szerepelni fog a Csincsi blogon (ahogyan Dani nevezi :-)), mert muszáj lesz kipróbálnom!

Azzal kezdődött, hogy tegnap Dani elküldte megsütött krokodil-kajafotóját, amit fel is tettem a blogba. Már az is kedves volt tőle, hogy nemcsak kommentelt, hanem a képet is elküldte a remekműről. Ezután kértem tőle még kajaképeket, erre Dani ma reggel írt egy ilyen kezdetű e-mailt: Dániel, azaz Dani szolgálatra jelentkezik... (nagyon rendes tőle!). Ezt követően "hosszas rábeszélés", azaz egyetlen válaszemail-beli biztatás kellett hozzá, hogy profi képeivel és leírásaival beindítsa saját blogját. Remélem, tetszeni fog nektek is! És most inkább írjon ő:



Dániel, azaz Dani szolgálatra jelentkezik. Összegyűjtöttem pár képet, sajnos nem mindig jut eszembe lefényképezni őket:





A fenti két fotón életem eddigi 3 kenyere közül kettő látható. Semmi extra nincs bennük, a laposabbik valami élesztő nélküli kenyér volt. (Lehet nem így kellene kinéznie szegénynek.)



A falafelhez Dani nem fűzött semmilyen megjegyzést, de új blogjában szerencsére már szerepel ez a recept. Ki lehet próbálni!



A gyros esetében a pita nem sikerült tökéletesen, nem jól nyílt szét. Ez a képen is látható. (Szerintem csodásan néz ki ez a kaja!)



A spagetti holland módra az egyik kedvenc kajám, gyorsan elkészül és finom is. (Na ezt hamarosan kipróbálom, szerintem a fiamnak is bejönne!)



Az indiai nevű kép csirke jalfrezi lenne, saját készítésű chapatival. Vagy roti... sosem tudom mi a neve annak a kis kenyérkének.


A mogyorós csirke szintén kedvenc. A család is szereti, annak ellenére, hogy eleinte kicsit idegenkedtek tőle a mogyoró miatt. (Még Nagyi is megkóstolta.) Egyetlen problémám vele, hogy még nem sikerült megtalálnom az igazán jó szójaszószt. (És ízlett a Nagyinak???)



A kakukkfüves-citromos csirkébe nem sok izgalom szorult, de a salátával nagyon finom volt.



A käsespatzler kedvelt alpesi kaja, gondoltam kipróbálom. (A sült hagyma nagyon sokat dob az ízén.)



A kínai nevű kaja az csirkemell lenne édes bundában, ezt is nagyon szeretem, csak kicsit időigényes... mire egyenként belemártogatom a húsokat a palacsintatésztába... :)



A sütemény szimpla kalácstészta-szerűség , tetején egy kis dióval. Általában szeletelt mandulát teszek a tetejére, de legutóbb nem volt itthon belőle.



És végül a zelleres sertéshús. Tulajdonképpen hasonló módon készül mint a legtöbb ilyesmi kínai kaja, ami plusz benne, az a zellerszár.


Röviden ennyi - írja még Dani. Igazából nem vagyok túl profi, mint az a képeken is látható, de azért próbálkozom. Eleinte csak receptgyűjteményeket nézegettem a neten, azokból próbáltam ki recepteket. Aztán rátaláltam a blogokra. Bennük az a jó, hogy nem csak a puszta recept van leírva, hanem plusz info is... pl. mire kell figyelni az elkészítésnél, vagy ha valaki nem szereti az egyik hozzávalót mivel helyettesítheti, ilyesmik. Hétvégén remélem lesz időm főzőcskézni...

ÉN IS REMÉLEM, DANI! :-) Köszönjük a képeket és a recepteket!


5 megjegyzés:

Dani írta...

Köszönöm szépen! Igyekszem meghálálni a segítséget!

Éva írta...

Fantasztikus!! Nagyon szeretném megtudni a palacsintatésztába tett husi receptjét! Anyukája nagyon büszke lehet erre a fiúra!!

Dani írta...

Amint lesz egy kis időm rá, fel fogom tenni hamarosan. :)

Bea írta...

Hajrá Dani! :) Minden elismerésem a tiéd!

segebaga írta...

Sipkát Neki is!!