2009. június 3., szerda

Joghurtos-pudingos eperkrém

Ahogyan már említettem, Tata és Viki volt olyan kedves és pénteken áthozták nekem a szülinapi ajándékom, egy kosár, gyönyörű, friss epret. Nagy részét ugyan felfaltuk, de fél kilónyi eperből desszertet készítettem, aminek a receptjét itt találjátok. Ez Bee és Dávid oldala, amit most időhiány miatt nem tudnak frissíteni, de van rajta pár finomság, amit még szeretnék kipróbálni. Bee 23 éves létére fantasztikusan süt-főz, a házi, kézzel készült rétesét már emlegettem a bográcsolós bejegyzésnél.
Ezt a krémet is tőle tanultam. Először úgy készítettem el, ahogy az oldalukon látható. Sütöttem hozzá egy tortalapot és az epres krémmel kentem meg, de nagyon hamar rájöttem, hogy piskóta nélkül is hihetetlenül finom.

Hozzávalók:
- 1 csomag vanilia pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 3 deci eperjoghurt
- 4 evőkanál eperlekvár
- 1/2 kiló eper

A pudingport 3 dl tejben 3 evőkanál cukorral elkeverjük és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Amig hűl, az epret apróra darabokra vágjuk. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a joghurtot, eperlekvárt, eperdarabokat és az egészet robotgéppel simára kavarjuk.

Joghurtból az Activiát favorizálom, mert elég sűrű és még eperdarabok is vannak benne. A lekvár pedig természetesen az Andi által készített és tavaly szülinapomra ajándékozott volt. :)

Az elkészült krémet üvegpoharakba, -tálakba szedjük és legalább egy óráig hűtőben pihentetjük.

Természetfotósom, Mazsolino pár hete megörökítette anyukám szegfűfáját. Nem tudom, ismeritek-e a növényt (esetleg valamilyen más néven?), mert én még soha, senkinél nem találkoztam vele. Nem is tudom, hogyan került hozzánk, csak arra emlékszem, hogy évekig semmiféle virágot nem hozott, csak nőtt, egyre magasabb lett. Anyukám megfenyegette, hogy ha nem virágzik, ki fogja vágni. Következő évben körülbelül úgy nézett ki a fa (vagy inkább jól megtermett bokor), mint ahogyan most láthatjátok:

Kb. 8 cm átmérőjű, amikor teljesen kinyílik:

Messziről piroslik a rengeteg virág:



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

gránátalma a neve:-)

Bea írta...

Köszi! :) De ennek a növénynek nincsen semmiféle termése. Létezik olyan gránátalma is?

tata írta...

ki fogunk moderálni! :)

Ági írta...

Csodás ez a bokor, még sose láttam ilyet!