2009. április 8., szerda

Grillezett finomságok

Bogarásztam a gépemen a fotók között és megtaláltam ennek a jó kis ebédnek a képeit. Igaz, nem mostanában készült, de mivel hamarosan itt a nyár és a szabadtéri ebédkészítések ideje, úgy gondoltam, felrakom ezt a nagyon egyszerű receptet. Igaz, mi asztali grillen szoktuk sütni, de csak azért mert nincs még szabadtéri grillünk. :)

Grillezett csirkemell/karaj trikolor paprikával és héjában sült tejfölös-mustáros krumplival

Általában munkamegosztás történik Imi és köztem ennek a kajának a készítése közben. Én szoktam bepácolni a húst és megsütni a krumplit, ő pedig a grillen a húst és a paprikát. Múltkor úgy adódott, hogy mindent én csináltam, mit ne mondjak, alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön. A grillezés nem nekem való munka. :) Viszont ezt, amiről a fotókat látjátok teljes egészében Imi készítette tavaly ősszel, mert én pont akkor raktam el anyuval a csalamádét.

Előző nap 6-8 szelet húst (vegyesen csirkemellet és karajt) szoktam olajjal elkevert grill fűszerekkel bepácolni és a hűtőben pihentetni éjszakára. Mindenki saját ízlése szerint válogassa össze a fűszereket, nekünk van egy jól bevált, márkanevet nem akarok írni (mégiscsak, Csincsilla engedélyezte: Profi), csak annyit, hogy az egyik nagy hipermarketben vettük kb. 2 évvel ezelőtt. 5 tasak volt összecsomagolva és így került ha jól emlékszem 49 forintba. Igen, ez 2 évvel ezelőtt, nem 22 évvel ezelőtt történt! :) Én is csodálkoztam rajta, de nem járt le és nem is volt összeállva.
A sütés napján 3 nagy, különböző színű kaliforniai paprikát (a sárgát és a zöldet is így hívják?) felszeletelünk és megszórunk grill zöldség fűszerrel (Kotányi) és kb. fél órát állni hagyjuk.

Eközben megmosok 8 közepes krumplit, kettévágom és a tetejét kb. 1/3 mélységig bevagdosom egymásnak átlós vonalkákkal, hogy könnyebben megpuhuljon. 2 dl tejfölben elkeverek 2 evőkanálnyi mustárt, ízlés szerint sót, borsot, kakukkfüvet, majd ezt a keveréket a tepsiben elhelyezett krumplik tetejére kenem. Megszórom reszelt sajttal, öntök alá egy kis vizet, letakarom és előmelegített (légkeverésen 200 fokos) sütőbe tolom.
A grillezőn szép pirosra sütjük a husik és a paprikák mindkét oldalát.

Ha megpuhult a krumpli, levesszük a tetejéről a fóliát és megpirítjuk rajta a sajtot. Néha úgy csinálom, hogy csak azután szórom rá a sajtot, amikor már puha a krumpli, mikor milyen kedvem van. Ha marad a tejfölös keverékből, még a tányéromon meg szoktam locsolni vele a krumplijaimat.

Ezután addig esszük, amíg látjuk. :)





9 megjegyzés:

csincsilla írta...

nyugodtan írhatsz márkanevet, engedélyezzük magunknak:) jól néz ki minden, erről a fajta krumpliról még nem hallottam (pedig sokszor sütünk héjastul), szóval tuti kipróbálom!

Bea írta...

Igenis, már ki is egészítettem! :)

Andi írta...

Én is ki fogom próbálni már ezen a hétvégén! Imádom a héjában sült krumplit és ez nagyon jól hangzik!
És a többi is gyönyörűűűűű! :-)

Hedvig írta...

Kedves Bea!
Gondolatolvasó vagy a recepttel, mert hétvégén egy étteremben ilyen krumpliköretet ettünk és azon töprengtünk, vajon hogy is készülhetett. Erre itt vagy és leírod a blogban. Köszönjük, és kipróbáljuk.

Bea írta...

Hűha, tudtam valami olyant írni, amit ti nem ismertetek? :)

Örülök, hogy tetszik!

Éva írta...

Persze hogy tudsz! Ezek az öreg csajok már rég berozsdásodtak! Ne félj tőlük!! Csakis újat hozhatsz! Welcome to közöskonyhakertben!

Andi írta...

Kösz szépen, rendes uncsitesó vagy!

Andi írta...

Ja, és tegnap kipróbáltam Bea krumpliját és eszméletlenül finom lett! Köszi a recit!

Bea írta...

Köszi Éva és szívesen Andi! :)