2009. március 3., kedd

Zabpelyhes keksz, 2.


Folytattam a próbálkozást, megérte.
Hozzávalók:
- 1 csésze graham liszt
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze zabpehely, aprítógéppel durvára darálva
- 1 marék dió, szintén durvára darálva
- 2 evőkanál barna nádcukor
- 20 csepp sztívia (vagy több vagy kevesebb)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1/3 csésze étolaj
- 1 és 1/4 csésze víz

Egy nagy tálban összekevertem a fentieket, jól formázható, puha tészta lett, vizes kézzel diónyi gombócokat gömbölygettem, mehettek is a sütőpapíros tepsikbe. Üvegpohár vizes aljával még kicsit lenyomkodtam a gombócokat. 190 fokon, légkeverésen 20 percig sütöttem (kb. ötven darab lett a fenti mennyiségből). Nagyon finom, ropogós keksz lett.

3 megjegyzés:

Andi írta...

Kérek kóstolót! Ha már 50 darab lett. És ha már nagyon finom lett. :-)

Névtelen írta...

nagyon szépek:))))

Andi írta...

Kaptam kóstolót, köszönöm, és nagyon izgalmas kísérletek ezek a kekszecskék. A legjobban a legbarnább verzió ízlett, de lehet, hogy még részletezem a véleményemet egy külön bejegyzésben, ugyanis elég sok fotót készítettem róluk :-9