2009. március 14., szombat

Amikor a Férfi főz


Ercsi ezzel a vacsorával várta ma haza Vikit a mecsről. Finom fűszeres paradicsomszósz gombával és spagettivel, hozzá friss saláta egy kis különleges dresszinggel. Nyami!

Amilyen gyönyörű, olyan finom lehetett ez a vacsi, nagy kár, hogy vendégeket nem hívtatok rá! Csak hallomásból tudom, meg persze vannak nagyon régről emlékfoszlányaim apu főztjéről, hogy amit egy férfi főz, az maga a mennyország. Remélem, Ercsi, megkóstolhatom egyszer a főztödet! :-)

Na és a recept Ercsitől:


Paradicsomszósz: vettem egy közepes fej vöröshagymát, azt apróra vágtam, majd megpirítottam egy-két evőkanál olivaolajon. Aztán hozzáadtam 30 dkg aprított csiperke gombát, amit pár percig pároltam néhány karika sárgarépával. Két konzervparadicsomot összemixeltem, ízesítettem sóval borssal bazsalikommal, és oregánóval. Utána 10 percig lassú tűzön főztem.

Saláta: Iceberg vitamix és Iceberg lilakáposzta salátakeverékeket összeöntöttem, majd pici koktélparadicsomokat félbe vágtam, ezeket hozzáadtam. Két evőkanál lenmagot szórtam rá, és egy nagyon pici sót. A dresszing :) : két evőkanál olivaolaj összekeverve két evőkanál facsart citromlével.

Fantasztikus! Én is kéééreeeekkk!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon finom volt :)!! Ma még szendvicset is kaptam az utazásra... kezdjek gyanakodni?? :D

Andi írta...

Szerintem igen! :-) Ez már túl sok a jóból, itt valami van!
(Amúgy meg szerintem inkább örülj, cuki ez az Ercsike!)

Névtelen írta...

szerintem ez a sítábor hatása, rájött, hogy milyen lenne neki nélküled :P

Andi írta...

Nem iiis! Szerintem tök jó fej minden hátsó szándék nélkül! :-)

Bea írta...

Hű, Ercsi, Viki jól járt veled (és fordítva, ez Vikire is igaz természetesen). Nagyon jól néz ki, olyan ééééhes lettem így 3/4 11-kor...

csincsilla írta...

hát igen. vannak még férfiak:)

Névtelen írta...

Hooooooooooooooool lehet egy ilyet találni(pasit)??? Viki áruld el a titkot!! Nagyon guszta és én is nagyon éhes lettem! Ercsi!Ügyes vagy és nagyon figyelmes is !

Névtelen írta...

első lépés: irány olaszország!:P

Névtelen írta...

Sajnos csak szerencse kérdése az ilyen jófajta pasi :)!