2009. február 13., péntek

Töltött gombafejek fokhagymával


Az ötlet tulajdonképpen innen van, a gombát meg úgy tűnik a szerdai holdállás sugallta, mert mindnyájan gombát főztünk:)
Gondosan megmostam 9 szép nagy csiperkét, kitörögettem a szárukat. Egy sütőedényt kivajaztam, belepakoltam a gombakalapokat. Megcsináltam a tölteléket, egy kis serpenyőben pici vajon megsütöttem az apróra vágott gombaszárakat, levettem a tűzhelyről, és hozzákevertem rengeteg petrezselymet, pici sót, borsot, egy evőkanál zsemlemorzsát (sajnos, csak boltit), egy apróra vágott főtt tojást és utoljára, a már hűvösebb masszához egy nyers tojást, és 1-2 teáskanálnyi tejfölt, hogy sűrű massza legyen. Ezt beletömködtem a kalapkák üregébe. Mindegyikre tettem még egy pici tejfölt. A tál maradék helyeire megmosott, héjas fokhagymafejeket tettem, olyan 4-5 kisebb fejet, meg egy evőkanálnyi kapribogyót. Körbelocsolgattam olivaolajjal, és fólia alatt mehetett a sütőbe. Olyan fél óra múlva levettem a fóliát, mindegyik gomba tetejére tettem még egy kis darabka sajtot, és visszatoltam még a sütőbe egy olyan negyed órára, amíg szépen rápirult. Köretként párolt csirkemellet :) és friss salátát ettünk hozzá, nagyon finom volt.

Bónusz: ilyen édesen játszik a töltött szalvétájával!

7 megjegyzés:

Andi írta...

Ez fantasztikus! Ki fogom próbálni köret nélkül :-)

Névtelen írta...

én egyszer dzsémi egyik műsorában láttam ilyen töltött gombafejeket és annyira megtetszett, hogy elhatároztam, hogy ha majd lesz saját konyhám lesz, az elsők között lesz ez a kaja, amit meg akarok csinálni, mert annyira egyszerű de mégis nagyszerű :)

Névtelen írta...

deszééép cicca!

Andi írta...

És mi van beletöltve?

Névtelen írta...

Tök jó!!Ilyet én is szoktam csinálni, egy kicsikét másképp. Túrót is keverek a picire vágott száracskákhoz és azzal tötltöm meg a gomba fejeket. Ha jókedvemben vagyok juhtúrót használok. Dinsztelt hagymára dombom rá mindezt...ja és fűszerezem petrezselyemmel és sóval....

Cirmicica írta...

Most olvastam a toltott gombareceptedet,tetszett. Megszeretnem kerdezni,hogy megvan meg a fekete cica? Nagyon aranyos!!!!!

csincsilla írta...

kedves cirmicica, ő jól van, köszöni, mi kevésbé, kevés ennél rosszabb cicát ismerek, pontosabban egyet sem:) továbbra is általában remek az étvágya, sokat dorombol az anyukájának (ha épp olyan a kedve). de a szocializáció hiánya sajnos meglátszik az én édes kicsi kincsemen:)