2009. február 6., péntek

Mézes-mustáros csirkemell, Gyöngyi módra


Ez volt a másik étel, amit azon a bizonyos névnapi vacsorán lefényképeztem, sajnos, nagyon rossz lett a kép (én csináltam...). De nincs másik, szóval ezzel kell beérnünk. Ez is a Gyöngyi-féle ötcsillagos konyha remekműve, és nem lett titkosítva a recept sem:)

Csirkemellcsíkok mézes-mustáros mártással
Olívaolajon felaprított vöröshagymát , zúzott fokhagymát megpárolom Ilyenkor lehet egy kis apró csíkokra vágott sárgarépát is, de lehet apró kockára vágott piros kaliforniai paprikát is párolni vele ( a paprikát később adjuk hozzá, hogy ne legyen nagyon puha). Hozzáadok kb.2-3 ek mézet, amivel kicsit pirítom, kevergetem.
Ezután jöhet a mustár * ez lehet magos, dijoni vagy bármilyen. Ízlés kérdése * kb. 3 - 4 evőkanálnyi. Ez függ a mustár fajtájától, minőségétől. Inkább kicsit savanykás legyen. Só, fehérbors nem maradhat ki.. Van aki egy kis gyömbérrel gazdagítja még. Úgy gondolom, hogy egy korty jó féle fehér bor sem rontja , ha nem megiszom, hanem beleöntöm.
1 ek. keményítőt vízzel elkeverek. Ezzel besűrítem, és hozzáadok még kb. 2 deci tejszínt.
Ezt a mártást öntöm rá az előre csíkokra vágott, kevés olívaolajon vagy vajon párolt, pirított csirkemellre, amivel összeforralom.
Párolt rizs jól illik hozzá, de az én családom csak úgy magában szokta eltüntetni.
Nagyon fíínom tud lenni az illata is nagyon csábító. Utána egy pohár jó kis villányi vörösbor és kész a vacsora.
Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

Andi írta...

Vagy ezt csináljam meg inkább? Melyiket?Melyiket?Melyiket?Melyiket? Gyöngyi mikor tart tanfolyamot?????

Andi írta...

És ez a terülj-terülj asztalkám! is gyönyörű! A tálalás is profi!

csincsilla írta...

tényleg! legközelebb oda kell menni tanfolyamra!!! továbbítom:)

Andi írta...

Intézkedj! :-)

Névtelen írta...

éhes vagyok!

Névtelen írta...

énis!