2009. február 3., kedd

Mákos zsömle, mákos klafuti


Semmi extra, csak mák. És mák. Az ötlet főleg innen és innen.

A zsemle a szokásos, mindennapi betevő, a dagasztás nélküli zsemlénk, csak most a lenmag mellé tettem még bele kicsit megpirított mákot (nem darálva, egészet!), meg némi napraforgómagot.

A klafuti is a mostanában szokásos almás kivitel, csak feltuningolva egy-két marék mákkal és dióval. Nem lehet abbahagyni, olyan finom.




5 megjegyzés:

Andi írta...

Jaj de izgi! Nagyon várom a kóstolást!

Névtelen írta...

lesz kóstolás? éjjen!

Andi írta...

csak nekem! :-/

Névtelen írta...

mégis volt nekem is. nagyon ízlett! jó volt benne a mák. :)

Andi írta...

A zsömle volt a reggeli eperlekváromhoz és még ilyen turbósított változatban is lehetett érezni a mákot, ettől nagyon különleges lett. Én is ki fogom próbálni egyszer mákkal!