2009. január 16., péntek

Gyümölcssaláta


Hát ezt tényleg csak ötletnek teszem fel, és még azért is, hogy ne felejtsünk el gyümölcsöt enni. Telente gyakran készítettem ezt a finomságot a fiamnak, mert így jó sok gyümit bele lehetett gyömöszölni, idén ez valahogy eddig elmaradt. Csak most jöttem rá, mióta hosszabb ideje köhögök, hogy ezen a télen én nem ettem elég gyümölcsöt, mindig csak a fiamba tömtem bele. Tesómnak is elmeséltem ezt a felfedezésemet, ő pont ugyanezt csinálja. Szóval felnőttek, ti is egyetek gyümölcsöt! :-)


A gyümölcssaláta alapja mindig házi barackbefőttem szokott lenni. A barackot felaprítom egy szép tálban, ráöntöm a szirupot is (amiben nincs tartosító!), majd találomra sokféle gyümölcsöt aprítok bele ügyelve arra, hogy szép színes legyen a saláta. Most 1 zöldalmát, 2 banánt, pár szem maradék mandarint tettem bele és a mélyhűtőből még a nyáron szorgalmasan eltett gyönyörű piros epret és tésai ribizlit is beleszórtam még fagyottan. Majd felolvad estére, amikorra sok finom levet enged, és jól összeérnek az ízek.


Soha nem teszek bele citromot és cukrot, hadd érvényesüljön a sokféle gyümölcs íze, de még alkohollal se szoktam megolcsolni, azt inkább megiszogatom mellé. Tejszínhabbal lehetne még felturbózni, de én azzal se szoktam vesződni.


Kivit szoktam még beledarabolni szép zöld színe miatt (de most elfelejtettem venni), narancsot mandarin helyett, vagy piros grépfrútot a piros szín erősítéséért, de annak kicsit kesernyés íze van, amit én szeretek, de más gyümölcssaláta-imádó nem annyira.



Találós kérdés: mire szeretném megkérni a tesómat, hogy mit vegyen nekem, amikor lemegy a házuk aljában található zöldségeshez?

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

holnap a teszkóból nem jó? ott olcsóbb is.

Andi írta...

de jó és köszi! :-)

Névtelen írta...

köszi toma! annyira szar volt, hogy máskor se edd meg. majd itt nálam kiöntjük a wc-be!

Névtelen írta...

Itt is ki lehet önteni! Itt is van wc!

Andi írta...

Rendesek vagytok, köszönjük! :-) Igyekszem annyit készíteni, hogy minden wc-be jusson egy adag!

Andi írta...

Ja, és kössz a kivit! Már csak banánt, narancsot, almát, stb. kell vennem :-)

Névtelen írta...

ANNYIRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA finom volt h (nyögdécselve) befaltam az összeset hajnali 2kor:D nagyon szépen köszönöm:):):)

Andi írta...

Anyukád megint nem evett egy falat gyümölcsöt se?

Névtelen írta...

de miközben várakozott a tudodkire tudodhol tudodmikor tudodmiért...:D

Andi írta...

Ahááááááááá! De nem tudom mivel ette?