2009. január 18., vasárnap

Bejgli 3.


Tényleg ezt is csak a történelmi hűség kedvéért publikálom, hogy minden lépésem dokumentálva legyen, ugyanis a héten elég sok kritika ért, amikor pár napig nem főztem semmit. Mondjuk ez sem igaz, mert igenis főztem, csak annyira ehetetlen lett, hogy elkészülése pillanatában kutyakaja sorsra ítéltem calzonémat, Zokni biztos örülni fog neki!


Kikaptam még magától blogszerzőtársamtól, Csincsillától is, pedig hadd ne mondjam el mindenkinek, hányszor felejti el lefényképezni a főztjét így kerülve el a receptírást... Jó pénzért hallgatok!

Nos, hát azért sütöttem bejglit így január vége felé, mert el akartam használni a disznózsír maradékát, amit a karácsonyi bejglisütéshez vettem, plusz még dióm és mákom is maradt elég sok. Azzal kezdtem, hogy összehasonlítottam négy bejglireceptet: Csincsilláét, a Csincsilla-ajánlotta Latsiáét, egy névtelen kommentelő által ajánlott Andi konyháját és a sajátomat. Végül, de erre akár előre fogadni mertem volna, Csincsilla receptjét sütöttem meg, a következő tudományos megfontolás alapján: egyrészt az ő bejglijébe kellett 15 deka zsír, ez fontos volt, mert pont ennyi volt a maradékom, másrészt ő egy egész tojást használt a bejglihez, nem pedig csak a sárgáját, és mivel így is túltermelés volt tojásfehérjéből karácsonykor, ez gyorsan eldöntötte a kérdést.



Itt állnak útra készen családom szeretett tagjainak szánt bejglidarabok, de nem tudom leszállítani, mert tegnap megint kirúgtam a hámból. Családom tudja már jól, milyen nehezen veszem tudomásul, ha beteg vagyok, és most egy kicsit meg is vagyok sértődve, hogy ilyen hosszú ideig elhúzódik ez a köhögős nyavaja, semmilyen eddig bevált gyógymód nem használ. De mivel javulófélben voltam, nem volt nehéz rábeszélnie fiamnak, hogy menjünk el este a Jazz Gardenbe bulizni. Hát, ez a buli megint annyira jól sikerült, hogy most meg is van az eredménye, ma megint egész nap az ágyat nyomtam. De azt hiszem, megérte, hiszen ismét táncolhattam a fiammal! ... na persze nem társastáncot :-) Emlékezzünk a felejthetetlen estére... Born to be Wild!!!

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

na és toma hogyvan?:D

Andi írta...

nem tudom, éppen randija van... egyébként nem volt semmi baja, úgy vettem észre :-) és te?

Névtelen írta...

nekem sosem árt meg semmi, hisz tudod:P de takonykór még mindig megvan....

Névtelen írta...

Mosz má szólok anyának vigyen el engem is abba a Jazzzgardenba. Mindenkinek ott van az utánpótlása ( még a zenész bácsik is elviszik őket). Bár lehet, hogy én nem díjjaznám, kicsit hangos egy hely lehet és még a székre is fel kell mászni ( és azt nekem nem szabad). No de a cálcóninak (akár millen vacakul is sikerált) biztos nadon fogok örülni, össze is futott a nyál a számban.

Névtelen írta...

... má meg is kezdtem az "esdeklősnézésemet", ez mindig beválik :)

Andi írta...

Drága Zokni, még ne fáraszd magad az esdeklősnézéssel, mert még csak ezután fogom bevinni! :-) Különben meg jobb neked a jazzgardenen kívül! Még a kutyaugatást se lehet meghallani, olyan nagy a hangzavar ottan!

csincsilla írta...

gyönyörű ez a zokni! szereti a bejglit is?

Névtelen írta...

kérekszépenénisbeiglit....

Névtelen írta...

Zoknika mindent szeret, leginkább a gazdáját meg mindenki mást is. Szerencsére nem gyomorfüggő, de azért mindent elpusztít amit kap. Rendes gyerök.
"Kajaküldő" Andi: ezt most csak azé írtad me Te moszt süket vagy? Vagy télleg nagyon hangos? Azé én kiváncsi vagyok, bár a gumikacsám sípolása is hangos vagy inkább félelmetes. Na jó, hallgatok rád, me Te ollan bölcs vagy és okos!!! És szuperül főzöl, még a szerinted elrontottak is ízlenek nekem. Köszönök mindent!!! kéz nyal-nyal, vaúúúúúúú

csincsilla írta...

nem gondoljátok, hogy ki kéne osztani a legédesebb kommentelő címet?

Andi írta...

De igen, és én máris kiosztom ZOKNINAK! :-)

Névtelen írta...

Vaúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú és megin vaúúúúúúúúúúúúúúúú (Ja! ezt nem is szoktam csinálni, csak rá kell, hogy szokjak:) ! És az milyen díjjal jár?? érem csontból vagy husiból vagy sárgarépából vagy vagy mibőőőől? vagy lehet, hogy még egy gumikacsa, szép kis gyűjteményem van már a félelmetes fenevadakból.Én megalakítanám a "Zokniimádók" klubját :)