2008. december 6., szombat

Különleges narancshab



A ma esti Mikulás-partyra készítettem ezt a finomságot, ezért arról még nem tudok beszámolni, hogy mekkora sikere volt. A receptet Félix Zsuzsitól kaptam, és ha beválik, a családi karácsonyi bulin is ezt fogom felszolgálni.


Hozzávalók:
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl narancsszörp
  • fél dl házi narancslikőr
  • 2 nagy narancs megpucolva, apró kockákra vágva
  • 3 dl tejszín
Egy nagy pohár tejfölt 1 dl narancsszörppel és fél deci narancslikőrrel jól összekevertem, majd belekevertem az apró kockákra vágott narancsot. Ezután 3 dl tejszínt kemény habbá vertem, és amikor elkészült, óvatosan belekevertem ezt is a narancsos tejfölbe. Hat tálkába igazságosan elosztottam a krémet és feldíszítettem a Lidlben kapható szívecskés és csíkos ostyával, mogyoró- és csokidarabkákkal. Betettem pár órára a hűtőbe, és most izgatottan várom a hatást!

Zsuzsi szokott habfixálót is tenni a felvert tejszínhabba, de erre most nekem nem volt szükség, mert volt itthon Pharmalat habtejszín, ami tényleg nagyon kemény hab lesz (és marad is - remélem). A recept szerint lehet még málnával is készíteni, ekkor 1 dl málnaszörpöt és 20-25 dkg fagyasztott vagy friss málnát kell a tejfölbe keverni.


Amikor a narancslikőrt töltöttem a krémbe, alig bírtam visszafogni a rosszalkodást: ha jól meglocsolnám ütős házi likőrömmel, a vendégek szépen becsiccsentenének tőle. De aztán rájöttem, hogy ez nem biztos, hogy jó tréfa lenne.

Még annyi kiegészítést kell tennem, mivel a recept gazdája is szóvá tette és persze a fiam is eléggé nehezményezte, hogy az elkészült krémbe 10-12 darab jó minőségű babapiskótát kellett volna beleszúrni, és hagyni 1-2 órát állni, hogy a piskóta jól megszívja magát. Én nem nagyon szeretem az elázott piskótát, ezért ezt lazán kihagytam. De Toma, aki befalt kééééét tálka édességet is, követeli, hogy legközelebb legyen benne babapiskóta. Gondoltam, talán másoknak is hiányozna belőle. :-)

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

jajjdejólnézki!!!!
és szeretném itt megköszönni az Andi-mikulás ajcsiját!!!!!!!:)
és ne felejtsetek el koccintani azokra amiket megbeszéltünk!!;)
BOLDOG MIKUT MINDENKINEK!!puszi

Andi írta...

Hiányoltak téged is Mazsi! de koccintottam helyetted is! :-)

Névtelen írta...

dejóóó, kösziii!!
sajnos a mopsz talin annyira átfagytam, hogy mozdulni sem akartam utána itthonról:)
de nem aggódom, biztos vagyok benne, hogy bepótoljuk mi még azt a koccintást ;)

Névtelen írta...

Mazsikám éppen az átfagyott kis testrészeidnek tett volna jót a koccingatás :):)

Névtelen írta...

Sebe, igazad van:) de azért a mackócucc+3számmal nagyobb csövi kötöttpulcsi + a pokróc is megtette a hatását;)
(meg persze abban a pillanatban, hogy vízszintesbe kerültem elaludtam...)
jövő héten Jazz Garden! khm.

csincsilla írta...

és milyen lett? jó?

Andi írta...

Igen, finom lett! De nem mindenkinek ízlett, volt aki édesebb édességet szeretett volna. Ez egy kellemes, savanykás könnyű desszert. Bár annyira nem könnyű, hogy vacsi után meg bírtam volna enni egy egész tálkával.
(Tegnap Toma viszont befalta az adagját, tehát nem lehet rossz :-)))

Névtelen írta...

Remélem élőben maga is ott lesz!!!

Névtelen írta...

naná!!;)

Ottis írta...

Andi, elkészítettem a narancskrémet, igaz alkohol nélkül, mert gyerekeknek és szoptatós anyukáknak készült.De így finom lett, hamarosan fel is teszem a blogra.Köszönet a receptért!

Andi írta...

Szia Ottis, jaj de örülök, hogy megcsináltad, figyelni fogom, hogy mikor teszed fel, bár néha elég nehéz elérni az oldaladat...