2008. november 17., hétfő

Adventi almás



Keresem a rengeteg eltett almám hasznostási módját:) Ez is egy lehetőség. A közismert joghurtos süti almaszószos változata.
Hozzávalók:
- 2 pohár párolt alma
- 2 pohár teljes kiőrlésű graham-liszt
- 1/2 pohár búzadara
- 1 zacskó sütőpor
- 1/2 pohár cukor
- 1 pohár tejszín
- 2 egész tojás
- mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 zacskó vaníliás cukor

A szokásos módon összekevertem két tálban a száraz és a nedves hozzávalókat, aztán a két tál tartalmát alaposan összevegyítettem, és átöntöttem egy kivajazott tálba. Előmelegített sütőben kellett volna sütni (de féltettem az üvegtálamat, szóval nem nagyon mertem előmelegíteni). Tűpróbáig, nálam ez kb. 40 perc volt 200 fokon. Diót nem mertem beletenni, pedig szerintem jól állna neki. Zacskós csoki- és marcipánmázat kapott a tetejére, mert már el akartam őket használni, csokibevonattal szerintem jobb lett volna.

7 megjegyzés:

Andi írta...

Csodálatos! Nyami!

Névtelen írta...

...és már adventi!! Mingyá itt a karácsony is, atyavilág akkor miket fogtok főzőcskézni, már nagyon várom!

Andi írta...

Én is! és szerintem Csincsilla is! Csak tudjunk kicsit szabira menni...

Andi írta...

Csincsilla, nem zavar, hogy olyan bazi nagy képeket teszel be mostanában, hogy lenyomsz az oldalról?

Andi írta...

A kóstoló után rájöttem, hogy mitől adventi ez az almás: a mézaskalács fűszerkeveréktől! Nagyon finom volt és elosztottam az irigy kutyával is! :-)

Névtelen írta...

Köszönöm a sütit, nagyon ízlett!

Névtelen írta...

köszike a sütit isteni volt! csak kicsit kevés, néhány morzsa jutott nekem!