2008. október 13., hétfő

Túrógombóc

Csak a történelmi hűség kedvéért, hogy meglegyen a recept.
Hozzávalók:
- 1/4 kg túró
- 1 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál liszt
- fél evőkanál morzsa
- 2 tojás
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só

A fentieket összekeverem, és hagyom állni legalább egy órát, hogy a búzadara jól megduzzadjon. Sok vizet forralok, gombóckákat gyártok vizes kézzel, és a lobogva forró vízbe beledobálom őket. Nem sokáig főzöm, miután feljöttek a víz színére még kb. egy percet (ha több lenne benne a búzadara, akkor tovább kéne főzni, de akkor nem lenne ilyen finom.)
Közben vajon megpirítok egy kis morzsát, ha van otthon. Ha összesen egy evőkanálnyit találok, akkor kínomban összemorzsolok (gépi segítséggel) egy jó nagy marék natúr kukoricapelyhet, és azt dobom rá a forró vajra, de ezt nem pirítom meg.
A megfőtt gombócokat kisebb adagokban óvatosan meghempergetem ebben a morzsában.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Hát ez fantasztikus! Ez a fotó! Még árnyéka is van a gömbinek!
Felajánlhatok egy üveg zsemlemorzsát? Nem te lennél az első, aki elfogadja...

Névtelen írta...

felajánlhatok egy zsák száraz zsemlét? :)

Névtelen írta...

Csincsilla, előbb-utóbb meg lesz hozzá minden a sok felajánlásból :)

Andi írta...

Cserébe a zsák almáért, szeretném Csincsilla nevében elfogadni a zsák száraz zsemlét!!!! (bosszú)

Névtelen írta...

akkor holnap behozom a zsák szárazzsemlét dolgozni! :)