2008. október 26., vasárnap

Sztrapacska


Elég rosszul sikerült négynapos hétvégém volt, sok-sok felmerült probléma mellett a kaják sem sikerültek úgy, mint szerettem volna (de erről majd holnap, most még nem tudok beszélni róla, olyan ideges vagyok!). Tesóm rendes volt nagyon, és kisegített a főzésben, és Mazsi szuper fényképeivel tudom illusztrálni.

Ha tesóm nagy ritkán végre tud egy kis időt szakítani a főzésre a sok munka mellett, biztosan készít sztrapacskát, mert az egész családja imádja. Egyszer majd szeretném én is megkóstolni, de ehhez még fejlődnöm kell :-)

Következzen tesóm sztrapacskája:

A fényképezett mennyiségű krumplit (robotgéppel természtetesen!) ráreszelem egy tojásra, meg egy kefirre. Azért rakok bele kefirt, hogy ne barnuljon meg a kumpi, mert úgy hányok tőle.


Sózom (két három teáskanál só). Keverés közben teszem hozzá a lisztet. Lágy tészta lesz, mint a nokedli, csak rücskös a kumpitól [ez izgi!].


Beleszaggatom a forró vízbe nagylyukú szaggatón, és ahogy szedegetem ki rakok a nokedlire ZSÍRT (szalonnából kisülőt), meg brinzát.


Akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére, kábé még két percig úszkálhat a forrásban lévő vízben, aztán kiszedem. Lilahagymával, tejföllel, brinzával, sült szalonnakockákkal tálalom, mindenki azt tesz a sztrapacskájára és annyit, amennyit akar.


Amikor minden finomság rajta van, össze lehet keverni, de az azért nem került fel a blogba, mert nem túl fotogén :-).


Pamacska vajon mit tenne a sztrapacskájára? És mit kapott, hogy ilyen szépen nyalja a száját?


Szalonna nélkül vega kajának is feltálalható!

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

de a füstölt szallonazsír fontos az íze miatt, és úgy már szerintem nem is vega. vagy igen?

Névtelen írta...

Pömacz tejfölt és brinzát szokott rátenni, hagymát nem, mert nem akar büdi lenni, a szalonnát meg nem szereti...

Nagyon finom lett, ezt ebédeltem meccs előtt, és nagyon jól ment a játék, köszi anyukááám!

Andi írta...

Hát akkor nem vega, mert a szalonnazsír semmiképpen nem vega. Kiszedjem?

Névtelen írta...

piri... nincs mit máskor is. szépen ettél, megdicsérlek! :)

Névtelen írta...

és baromi jól jáccottál!

Névtelen írta...

szerintem hagyhatod, majd eldöntik a vegák, hogy mehet vagy nem mehet a szalonnazsír. szerintem a vegák úgyis csak annyira vegák, amennyire ők azok akarnak lenni, mert vannak fokozatok. lehet hogy a szalonnazsír (szalonna nélkül) valakinek épp vega! :)

Névtelen írta...

és a nagy lukú szaggatót meg azért fényképezte le mazsi a kérésremre, hogy valaki vegyen nekem, ha egyszer olyan helyen jár, mert az enyém már kipurcant. köszi!

Andi írta...

Szuper reklám! Ki lesz az a valaki??? :-)

Névtelen írta...

háááát... én pont rád gondoltam! :)

Andi írta...

tudtam, tudtam, csak nem sejtettem :-)

Andi írta...

Szerintem ennek a nokedliszaggatónak láthatóan semmi baja!

csincsilla írta...

de cukor!!! azért így könnyű főzni, hogy ilyen népes cukorsereglet van az ember körül. az egyik hozza a hozzávalókat, a másik meg megeszi a készterméket, és közben bizti elégedetten dorombol hozzá.

Névtelen írta...

pamacs pont nem az az elégedett fajta macska. kicsit elmebeteg, de azért szeretjük. azért a te állatseregletedről is érdemes lenne szót ejteni! :)

Névtelen írta...

Hú ez nagyon finom lehetett, mindenképpen megcsinálom. Legutóbb (két éve amikor próbáltam a forró vízben sár-szerű egybefüggő maszlag volt látható, na azóta nem csináltam sztrapacskát) Ha követem a leírtakat remélem nekem is sikerül és ilyen jól fog kinézni???? De vajon milyen szalonna kell hozzá?

Névtelen írta...

füstölt kenyérszalonna - így nevezik a bótba. tiszta fehér füstölt szalonna, mint a túrós csuszához.

Névtelen írta...

Köszi Márta, még jó, hogy megvettem a kolozsvári füstöltet, a kenyérszalonnára azt gondoltam hogy túl pórias volna, és a képen se úgy néz ki mint amikor tűzrakásnál szalonnázni szoktunk... Na mindegy mert nem kaptam juhtúrót ugyhogy még csak álmaimban találkozhatok sztapacskával....

Unknown írta...

Szia,
Én is szeretnék ilyen sztrapacska szaggatot,hol lehet venni

Válaszodat előre is köszönöm.

Erzsébet
PP