2008. október 9., csütörtök

Rakott tészta Micike módra


Micike megint kisegített, mert nekem nincs sok időm a főzésre ezen a héten, de persze főzök, csak a már ismert dolgokat. Ha sok a munkám itthon, nincs türelmem újdonságokkal kísérletezni.

A tesóját látta vendégül szerda este, és egy nagy adag rakott tésztát készített neki. És hihetetlen rendes tőle, hogy nem felejtette el lefényképezni (mint egyesek szokták)!!! Ilyen egy igazi barát, nem is tudom mi lenne velem nélküle :-)! Megadta a receptet is, de az előbb fagyott le a gépem és elvesztettem. Majd bent a munkahelyen pótolom... Sajnos tesztanyagot is csak holnap fogok kapni belőle, úgyhogy talán jobb is hogy addig nem teszem fel a receptet... majd kóstolás után eldöntöm. :-)

Hát sikerült megkóstolnom ezt a fantasztikus finomságot! Megérdemli, hogy felkerüljön a recept a blogba:

Olívaolaj, rá a fokhagyma, utána a husi (1kg), fehérbors, só, bazsalikom (ez most szárított volt), Magduska-féle paradicsomlé (kb. 7,5dl – az az üveg, amit ma adtam neked), tészta (0,5kg) kifőzése, összekeverni az egészet, tepsibe teríteni, rá a reszelt sajt (20dkg) és 20 perc 250 fokon. Legközelebb a sütőhöz tartozó nagy tepsibe fogom rakni, és több sajtot teszek a tetejére. Jó munkát!

Csak annyi kiegészítést tennék, hogy az üveg (amit köszönök szépen), amit ma kaptam, 1,04 literes volt, szóval ennyi paradicsomlével készül!

És talán megengedi Micike, hogy Tomacicáról is feltegyek három képet, ha már lementettük a kajaképekkel együtt a telefonomról. Ezentúl Micike receptjei mindig csak valamilyen cicával együtt szerepelhetnek! :-))



















Ezek a képek még bent a munkahelyen készültek, amikor sikerült őt egy órára megszereznem és ilyen édesen aludt az ölemben! Elhiszi valaki, hogy bandita lett belőle? Mert én nem! Ez itt a világ legszelídebb cicája!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

és ori??? az semmi? tegnap volt tizenegy éves, és ő a világ legszelídebb cicája!

csincsilla írta...

hogy mennyire cuki volt, istenem, el sem hiszem! annyira látszik, hogy fiú, azok ilyenek. már bele sem férne a dobozkájába, brühü, lassan egy hatalmas kandúr lesz belőle.

Névtelen írta...

Na most nem macska téma.... annyira de annyira vágyom a sülttészta receptjére.... Olyan volt mint a kinaiban szokott lenni?? Barna és olajos egy kis káposztával???

Andi írta...

Tata! Pont tegnap jutott eszembe, hogy Orit is fel kéne tenni valamikor ha adnál róla jó képet meg Pamiról azt a nagyon jót, amit szeretek róla, tudod!
Csincsilla: Kinőtte a dobozkáját! Biztos gyönyörű szép kandúrka lett!
Éva: Ez nem olyan sült tészta! Ha lesz egy kis nyugtom itt bent, felteszem azonnal!

Névtelen írta...

Szerintem a "rakott tészta" találóbb név lenne. A "sült"-ről télleg a kínaira lehet inkább asszociálni. :)

Andi írta...

Máris javítom!