2008. szeptember 15., hétfő

Mustáros cápaharcsafilé



Hát akkor végre kipróbáltam.
Vettem egy zacskó fagyasztott pangasiusfilét, teljesen felolvasztottam (régóta küzdök a feladattal, hogy a kényelmesnek tűnő fagyasztott halfilékből valami ehetőt varázsoljak, eddig szinte teljes kudarc volt minden próbálkozásom, mert annyi vizet fagyasztanak beléjük, hogy minden halas cuccból valami ízetlen, vízben tocsogó szörnyűség lett).
Miután teljesen felolvadt, szépen szárazra törölgettem a haldarabokat. Egy kis tepsibe sütőpapírt terítettem kikentem vajjal, és szépen beleterítettem a sózott és alaposan borsozott szeletkéket.
A tetejükön elkentem még egy nagy evőkanálnyi mustárt. Az egészre ráöntöttem még kb. egy dl tejet, és fólia nélkül betoltam a 220 fokos sütőbe, és addig sütöttem, amíg szépen megpirult.
Kb. fél óra kellett ehhez, és az eredetileg 0,5 kg filét sikerült a szárítgatással és a sütögetéssel kb. egy embernyi adaggá lekicsinyíteni. Nagyon finom volt viszont, cserébe :)

3 megjegyzés:

Andi írta...

Felháborító, hogy ezt a bejegyzést csak így elrejtetted! (Különben én meg suttyomban kiegészítettem a én kamrám 3-at!).
Nagyon jól néz ki és tényleg finom volt? Más hallal ugyanez a macera és hozzávalók nem működik szerinted? Mert nekem még elég sok van abból a szörnyűségből amit múltkor vettem (tőkehalfilé).

csincsilla írta...

Sajnos rossz a berakási technikám, illetve hát direkte csináltam így, egyéb logisztikai okok miatt. Tényleg fincsi volt, de tényleg annyira összeaszik, hogy nem akarok többé fagyasztott halfilét venni, mert akkor már veszek inkább frisset és lefagyasztom, mert ennek minimum a fele, de inkább a háromnegyede víz, azért meg nagyon sajnálom a pénzt. Inkább veszek azon az áron friss vadlazacot vagy lepényhalat, mert a végén kb. ezen az áron esszük ezeket a fagyasztott vackokat.
És szerintem mindennel működik, mért ne működne? Egy fél adagot még bizti elő tudsz állítani :)

Andi írta...

Fél adag bőven elég is! Köszi