2008. augusztus 8., péntek

Tésai gombapörkölt




Úgy kezdődik, ahogy az Andika receptjei, csak akinek nincsen ikertestvére (olyan egyformára gondolok), az a férjét fogja meg, illetve fordítva történik mindez, meg a kosarát, és persze a két ebét, és kimászik a házától circa 500 méterre lévő mezőre és kiserdőre, hogy begyűjtsön némi gombát, hátha talál. És aztán mindenféle vegyes finomság után belebotlik két-három vargányatengerbe, és csak ámul és bámul, mert ennyi vargányát én még életemben nem láttam. Hogy pontos legyek, alig egy-két példányt láttam eddig.


Na ebből készül aztán a tésai gombapörkölt (és a tésai gombaszósz, meg a tésai gombás tojás és társai). Persze ezt a gombaszedő akciót nem árt minden másnap megismételni.


A pörkölt már teljesen a szokásos. Szalonna kockára, megpirítva, bele 2 nagy fej hagyma apróra vágva, kiskanál sóval puhára párolni. Pirospaprikával megszórom, rádobok még egy paradicsomot, hogy legyen egy kis leve is, és máris jöhet rá a gomba apróra összevágva. Meg talán egy kis zöldpaprika, egy-két darabba vágva. Mindezt jól összerotyogtatni, hogy a gomba némileg összeessen, és jó sűrű szaftja legyen. Tejföllel fenséges (anélkül is) :)


6 megjegyzés:

Andi írta...

Hú de gyönyörű képek és milyen finom lehet! Csorog a nyálam... mennem kell enni!

Andi írta...

A férjre vonatkozó utalást nem kommentálom... Nem mindenkinek van olyanja. Igaz, ikertesója se, főleg olyan amelyik hasonlít. Na jó, akkor egálban vagyunk :-)

Andi írta...

Tamásnak innen is szeretném egyúttal azt üzenni, hogy puszilom a finom fügéért! :-)))

csincsilla írta...

ez már szexuális zaklatás?

Andi írta...

Ne reménykedj, ez még nem az! :-)))

Andi írta...

Csak simán nyalizás a szilvalé-adagért.