2008. július 3., csütörtök

Sült csirkemell paradicsommal, sajttal

Ezt a receptet is Stahl Judit szakácskönyvében találtam, és igen gyakran készítem, mert bármennyit meg tud enni belőle a fiam és tényleg nagyon finom. Kicsit változtattam rajta, mert ő mozarellával készíti, de én nem különösebben szeretem azt a sajtot, és hát gyakrabban van itthon Gouda és Trappista, inkább azokkal csinálom.

A filézett csirkemell-felet 3 vékony szeletre vágom, és ezt annyiszor ismétlem, amennyi fél-csirkemellem van. Most azt hiszem 5 volt. Sózom, borsozom és teflonserpenyőben olivaolajon megpirítom mindkét oldalát. Átteszem egy sütőpapírral bélelt tepsibe, aláöntöm az olivaolajat, amiben sült, nyomok rá kecsöpöt (az én részemre semmiképpen!), kicsi oregánót szórok rá, aztán paradicsomkarikákkal fedem be és legvégül reszelt sajtot szórok rá, ha van itthon jó sok, akkor sokat. (Most bentfelejtettem a munkahelyen a sajtot amit vettem, úgyhogy csak maradékokkal gazdálkodhattam.) 30 percre betolom a 200 fokos sütőbe. Aki nem szereti a megpirult sajtot, az az első időben borítson rá alufóliát, és csak az utolsó 10 percben süsse anélkül.


Én mindig krumplipürével és tejfölös uborkasalátával szoktam tálalni, most pesze, mert még van, kovászos uborkával ették.

A háttérben Kamilla vegyes adagja: ez a csirkemell, sült csirkecomb, sült paradicsom!
***

A gyönyörű képekért és a képszerkesztésért köszönet Tomának!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

micsoda csudaklassz képeeeek!!:))

csincsilla írta...

Most már tutira kipróbálom ezt is, meg a sült paradicsomot is, mert olyan istenien néznek ki. Lehet, hogy már most hétvégén...

Mazsolino írta...

Csapó 3.: Éhes vagyok!!!! :))