2008. július 5., szombat

Fokhagymás tejszínben sült krumpli


A rántott zöldségekhez és húsokhoz szerintem elég jól passzol ez a köret. Viszonylag egyszerű is az elkészítése.

Fejenként 2 kisebb szem krumplit megpucoltam, késsel vékonyan felkarikáztam, és mint a cserepeket a háztetőre, olyan formában letettem egy kivajazott sütőtálba. Minden réteget megsóztam.

Egy kicsi edényben 3 deci tejszínt egy kis tejjel összekevertem, pici sót, borsot, szerecsendiót tettem bele, majd két gerezd reszelt fokhagymát kevertem a szószba. Ezt az egészet ráöntöttem a krumplikarikákra és alufóliával letakartam.

Nem előmelegített sütőbe toltam, majd először 200 később 250 fokra állítottam, hogy mire a rántott dolgokkal elkészülök, ez is biztosan megsüljön. Kétszer 20 percre állítottam a főzővekkert, de lehet hogy hamarabb is elkészült már. Biztos, ami biztos.


Ezt a krumplit sokféleképpen lehet variálni, lehet főétel is, ha sonkacsíkokat teszünk a krumpli közé, és megszórjuk reszelt sajttal, máris csőben sült krumpli lesz a neve.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Annyira jól néz ki!!!!!!!!
(meg a rántott cuccok is :) )

csincsilla írta...

istenien néznek ki, főleg a krumpli.

Andi írta...

Köszi, csajok! Nem így kéne kinéznie, de ezt senki nem tudja :-) Viszont nagyon finom volt...