2008. július 8., kedd

Csirkehúsleves
















Tegnap megint nagyon sokat gépeltem itthon, így hát nem volt idő macerás kajákra. Ennek a levesnek csak annyi a különlegessége, hogy nem, 5-10 literes lábosban készül, hanem csak 3 literesben és épp annyi, hogy tesómmal majdnem mindet fel tudjuk falni azonnal. Nincs gond a tárolással! És még azért szeretem ezt főzni, mert ezzel a kajával tutira ide tudom csábítani a tesómat, ha látni akarom. :-) Olyan keveset látom!


Itthon szoktam mindig a csirkemellet kifilézni és a csontját meg a bőrét félreteszem, hogy ilyen húslevest főzzek belőle. Két csirkemellcsontot + bőrét felteszek hideg vízben főni, amikor felforrt, leszedem a habot, teszek bele 1 csirkehúsleves-kockát, pár szem borsot, 1-2 teáskanál sót.


Megpucolok, és bedobálok a csirkecsont mellé 3 db sárgarépát, 1 fehéret, 1 kicsi zellert, 1 kicsi hagymát, 4 gerezd fokhagymát (Mazsival imádjuk!), 1 közepes szem krumplit.


Legkisebbre veszem alatta a lap hőjét úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a leves, és csak időnként megforgatom benne a zöldségeket, hogy a kilógó részeket is érje néha a forró lé. Két órát szokott így főni magában, mialatt én 1: vagy alszom, 2: vagy gépelek, 3: vagy takarítok (ritkábban). Amikor letelt a két óra, őrjöngve felhívom a tesómat, hogy hol van már, mert éhen halok az illatoktól, és mikor megérkezik, kis lábosba kimerem a leves tetejéről a zsírosabb lét és abban egy kicsi só társaságában kifőzök 3/4 zacskó tésztát. Egy pici adag szokott maradni másnapra esetleg. Zokni pedig nagyon szokott örülni a csontoknak és a zöldségeknek amiket mi nem eszünk meg.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

:), csak az a baj hogy mindet megkajáltad!

Andi írta...

Ez rágalom! Teli hassal már könnyen hazudozol!

Névtelen írta...

éhen fogok halni!!!

Andi írta...

Tudod, hogy ezt a lelki terrort nem bírom! Mit vigyek enni? :-)

Névtelen írta...

húslevest, kolbásszal töltött karajt, krumlipürével, ubisalival. ennyire egyszerű! :)

Andi írta...

És a sütiről még nem is tudtál! :-)

Névtelen írta...

jeee énis szerepelek vééégre!!!:D